joi, 26 mai 2011

Sensuri giratorii modificate in Brasov


Marcajele in intersectiile cu sens giratoriu obligatoriu au fost modificate, benzile nu mai sunt cercuri concentrice, ele sunt in spirala, astfel banda 1 este numai pentru la dreapta sau inainte, banda 2 este numai pentru inainte sau stanga, banda 3 este pentru stanga. In dreptul fiecarei intrari in giratoriu se formeaza o spirala langa rond, spirala folosita pentru intoarcere. Daca la intrare in intersectie se face corect incadrarea in functie de strada pe care se iese, masinile nu se mai intersecteaza la iesire si deci nu exista pericol de coliziune.

Ca scoala de soferi ma intereseaza cum vor proceda incepatorii si cursantii mei, deci retineti ca este foarte importanta incadrarea la intrarea in giratoriu. Pentru intoarcere este obligatoriu incadrarea langa axul drumului si apoi selectarea spiralei care se formeaza langa rond.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Este foarte bun si util acest tip de marcaj spiralat insa din pacate nimeni nu-l respecta si nici informari nu s-au facut. De fapt circulatia in sensul giratoriu (nu la intrare sau iesire) nu e reglementata in Romania.

Alin Mihai spunea...

Cum vi se pare giratoriul de la 3 alimentare ( intersectia Zizinului cu Calea Bucuresti ) ? De cateva zile am observat ca au pus si semafor :)). Oricum incerc pe cat posibil sa evit zona in orele de varf.

Ma intreb oare, daca vreun examinator baga pe cineva pe acolo in jurul orei 15-16 ..

victor del corco spunea...

Este interesant acel giratoriu, ofera posibilitatea celor care vin de pe Zizinului sa faca stanga pe Calea Bucuresti. Au pus si semafor la trecerea de pietoni cum vi de la Hidro cu verde intermitent spre dreapta pe C Bucuresti. Am vazut destui soferi care au trecut pe rosu acolo fara sa observe acel semafor. Vreau sa-l cunosc si eu pe cel care sistematizeaza traficul in Brasov, are niste idei!! Incepatorii nu fac fata unui giratoriu obisnuit, deci la examen ma indoiesc ca vor reusi toti sa treaca pe acolo.