joi, 1 mai 2008

Sedinta de conducere nr. 3

Recapitulare si fixarea cunostintelor din sedinta nr.2, exercitii de schimbarea vitezelor cu motorul oprit. Obiective: plecarea de pe loc, oprirea si schimbarea vitezei in treapta 2. Acelasi traseu din primele doua sedinte.
Plecarea de pe loc : introducem in treapta 1, se ridica incet pedala de ambreiaj pana in puncul in care incepe sa se cupleze motorul( masina incepe sa tremure usor ), in acest punct se tine ambreiajul si apoi se apasa usor acceleratia la 1500 rot/min, dupa care se continua ridicarea ambreiajului si apasarea acceleratiei pana la punerea in miscare a masini, se accelereaza pana la 2500 rot si apoi schimbam in treapta 2( apsam ambreiaj la podea-luam piciorul de pe acceleratie-schimbam din tr.1 in tr2-ridicam usor ambr-apasam usor acceleratia)
Oprire la punct fix : ne asiguram ca nu vine nimeni din spate, apasam pedala de ambreiaj si in acelasi timp mutam piciorul drept de pe acceleratie pe frana si apasam usor putin cate putin pana opreste masina, cu picioarele apasate scoatem din viteza si apoi ridicam ambreiajul mentinand apasata frana.
Facem aceste exercitii repetate de oprire si plecare de pe loc. Sunt necesare cam 10 exercitii de plecare, schimbare in treapta 2 si oprire.
In tot acest timp perfectionam mentinerea directiei si ne obisnuim sa privim in oglinzi

10 comentarii:

Anonim spunea...

si eu fac sc de soferi dar nu conduc decat o ora si instructorul vrea sa fiu as.

Anonim spunea...

nu reusesc sa fac mai mult de 16 intrebari la chestionar,ce sa fac?

victor del corco spunea...

mioara, ai platit 30 de ore de conducere, ora are 50 minute sau 45 minute, depinde ce scrie in contract, o sedinta de conducere are 2 ore, daca instructorul nu respecta acest timp spunei mai intai frumos ca ar trebui sa conduci mai mult, iar daca incepe cu scandal te duci la scoala de care apartine si faci reclamatie, daca nici asa nu merge iei bani inapoi si pleci.
La cate sedinte de teorie ai fost?
Mai intai trebuie sa citesti legea de 4-5 ori si sa sintetizezi ideile, subliniezi pe carte ideile principale. dupa aceea incepi si faci chestionare, cand gresesti la o intrebare deschizi cartea si citesti legea ca sa vezi de ce ai gresit. Ce chestionare faci?

Anonim spunea...

am nevoie urgenta de chestionare sau intrebari din mecanica pt categoria B care se dau la examen...dau pe 30 si am unele intrebari care mi le-am scos de pe net dar am auzit ca nu se dau din ele...sau teorie ca sa o invat...

victor del corco spunea...

Cumpara cartea mov de la National si vei gasi mecanica, conducere ecologica si conduita preventiva.
Pe acest blog gasesti un articol de cunoasterea autovehiculelor

Anonim spunea...

ii prea tare site-ul... multumim de ajutor serifu!!

Azi am picat examenu la Deva cu 21 :-< nu e bai..:P a 3-a oara ii cu noroc.

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare. Fac scoala pe un peugeot 206 pe motorina, iar acasa va urma sa conduc aceeasi masina, insa pe benzina. La scoala nu am probleme cu pornirea de pe loc, insa pe cea de acasa am incercat s-o garez o data si o opream cu regularitate. Ce fac gresit? Sau mai bine zis...exista o diferenta intre felul in care se porneste o masina pe motorina fata de una pe benzina? Si daca da, cum ar trebui sa procedez dupa ce imi iau carnetul si o sa conduc pe benzina?

victor del corco spunea...

Sigur ca exista diferente intre motoarele diesel si cele pe benzina. Dupa cum ai constatat motorul pe motorina pune masina in miscare doar din ambreiaj fara sa accelerezi deoarece este mai puternic la turatii mici, motorul pe benzina nu are deloc putere la turatii mici si atunci trebuie putin turat la plecarea de pe loc ( 1500 rot) adica trebuie putin ajutat sa aiba putere sa miste masina si in plus cursa pedalei de ambreiaj este mai lunga la benzina adica cupleaza mai sus. Incearca sa accelerezi putin la plecarea de pe loc si sa ridici incet ambreiajul pana simti ca masina se pune in miscare si sa-l ti putin in acest punct. E vorba de exercitiu. Nu iti recomand sa amesteci masinile pe parcursul scolii pt ca la examen creierul tau va incurca lucrurile si toate reflexele tale se vor pierde.

Anonim spunea...

Am inteles. Deci cel mai bine ar fi sa termin scoala fara sa ma ating de masina pe benzina, sa dau examenul, si abia dupa aceea sa exersez pornirea de pe loc pe aceasta. Multumesc mult pentru sfaturi, chiar m-au ajutat.

Unknown spunea...

Ace