vineri, 9 mai 2008

Sedinta de conducere nr. 7

In aceasta sedinta schimbam traseul, alegand strazi cu o singura banda pe sens si trafic intens. Obiectivul principal este cunoasterea traseului la viteza mica 20 km/h in treapta 2. Pentru cei care cunosc Brasovul aceste strazi sunt : Mihai Viteazu, Avram Iancu, Cuza, Grivitei.
Pe acest traseu exersam oprirea si plecarea de pe loc, depasirea obstacolelor si acordarea prioritatii la intalnirea indicatorului STOP. La intalnirea acestui indicator suntem obligati sa oprim la limita de vizibilitate fara sa depasim coltul intersectiei, daca circula vehicule pe drumul cu prioritate vor trece primele, apoi putem pleca spre dreapta, inainte sau la stanga. Daca plecam spre stanga acordam prioritate si vehiculelor care vin din fata.
Virajul dreapta la intersectie pe bretea : Pe aceasta bretea ocolim intersectia si trebuie sa acordam prioritate pietonilor pe trecere si avem indicatorul CEDEAZA TRECEREA vehiculelor care vin din stanga. Traversam breteaua cu viteza redusa ne asiguram la pietoni apoi intoarcem capul in stanga de 3 ori sa ne asiguram la cei care vin din stanga. Vezi video.

Virajul dreapta pe verde intermitent : Pe verde intermitent putem face dreapta cu obligatia de a acorda prioritate pietonilor sau masinilor care circula pe verde prin intersectie. Vezi video.



Virajul stanga: Circulam pe drumul cu prioritate si dorim sa facem stanga pe un drum lateral. Suntem obligati sa acordam prioritate vehiculelor care vin din fata si pietonilor angajati in traversare pe trecerea de pietoni. Cu 50 m inainte semnalizam stanga, reducem viteza si introducem in treapta 2 si circulam cu 20 km/h privind in fata, daca vin masini oprim inainte de centrul intersectiei, daca nu vin facem virajul din mers.


Virajul dreapta: Circulam pe drumul cu prioritate si dorim sa facem dreapta pe un drum lateral, cu 50 m inainte semnalizam dreapta, reducem viteza si introducem in treapta 2, circuland cu 10 km/h acordam prioritate doar pietonilor angajati in traversare pe trecerea de pietoni. Uneori se impune oprirea masinii daca nu avem spatiu suficient pentru a executa virajul din mers.

Aceste viraje sunt partea cea mai grea in conducerea autovehiculelor si vor fi repetate pe parcursul a 3-4 sedinte in diferite intersectii. Important este sa stim cui trebuie sa acordam prioritate pentru a lua decizia de oprire rapid si fara ezitari. Ca incepatori nu riscati efectuind virajul stanga daca vin masini din fata.

Viraj dreapta pe bretea:



Virajul dreapta:

3 comentarii:

Anonim spunea...

In primul filmulet, cel cu viraj dreapta, drumul prioritar este tocmai cel care face dreapta, pe care este soferul (asta zice si semnul si harta). Nu-mi este deloc clar de ce se da prioritate celui care vine din stanga.

Anonim spunea...

Gata, am inteles. Lipseste un film. Sunt 4 viraje si doar 3 filmulete.

victor del corco spunea...

In primul film avem verde intermitent, respectam in primul rand semaforul, daca semaforul nu ar functiona atunci respectam indicatorul de reglementare a prioritatii si nu ar trebui sa dam prioritate celor care vin din stanga pe un drum fara prioritate.