luni, 12 mai 2008

Sedinta de conducere nr. 8


Recapitularea si fixarea exercitiilor din sedintele anterioare.
Trecerea la nivel cu calea ferata:
1. Fara bariere cu semnalizare luminoasa si acustica. Avem obligatia de a reduce viteza si de a ne asigura inainte de traversare. Daca se aprinde semnalul luminos intermitent sau acustic oprim inainte de acestea. Traversarea caii ferate se face cu treapta 1 sau 2 fara sa apasam ambreiajul si cu motorul turat altfel se poate opri motorul. Daca totusi se opreste motorul pe calea ferata avem obligatia de a scoate pasagerii din masina si daca nu reusim sa scoatem masina de pe calea ferata trebuie sa o semnalizam cu orice mijloace. Daca nu reusim sa plecam de pe loc din a doua incercare parasiti masina si faceti semne in fata trenului cu ce aveti la indemana. NU INSISTATI SA PORNITI MOTORUL SI SA PLECATI DE PE LOC, NU VETI REUSI !!!!!!!
2. Fara bariere si cu indicator STOP. Aveti obligatia sa opriti si sa va asigurati inainte de indicator.
3. Cu bariere. Daca barierele sunt ridicate si semnalele luminoase sau acustice sunt stinse reducem viteza ne asiguram si traversam calea ferata. Daca barierele sunt coborate , in curs de ridicare sau de coborare, semnalul luminos intermitent aprins sau semnalul acustic in functie oprim inainte de bariere.




Circulatia pe sens unic: Pe strazile cu sens unic este interzisa manevra de intoarcere, avem voie sa mergem cu spatele, putem depasii si putem opri si pe partea stanga daca ramane libera cel putin o banda libera. Pe sens unic ne incadram pe banda din stanga pentru a efectua virajul stanga.

Niciun comentariu: