miercuri, 13 august 2008

Traseul din ce in ce mai greu

Va scriu dupa doua saptamani , dar sunt tare suparat ca azi au picat traseul toti cursanti mei, sase oameni. Pretentiile examinatorilor sunt exagerate, mi-au spus ca nu sunt suficiente cele 30 de ore, cursantii trebuie sa fie constienti si sa faca ore suplimentare, ca ei sunt urmariti in traseu de oameni de la minister si nu mai dau permisul asa usor. Eu i-am spus ca in lege scrie 30 ore si nu pot sa oblig pe nimeni sa faca 40 de ore, toti vor crede ca vreau sa le bag mana in buzunar pentru bani. Examinatorul a spus ca o sa apara modificari ale legi care sa prevada mai multe ore de conducere si o perioada de scolarizare mai mare de 30 de zile cum e in prezent.

204 comentarii:

1 – 200 din 204   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Si pentru ca romanii sunt NISTE TAMPITI, o sa-mi iau permisul in ANGLIA! Mi se pare absurd ca tu - examinator sa ma pui in mod intentionat pe mine - elevul in situatia de a gresi, atat timp cat in timpul examenului TU (ba dobitocule!) reprezinti autoritatea si exista 99% sanse ca eu - incepatorul sa te ascult.

victor del corco spunea...

Nu am inteles comentariul, vrei sa detaliezi ce ai patit?

Unknown spunea...

Eu sunt profund scarbit de domeniul asta. Am facut de curand scoala de soferi (in Bucuresti), iar dnul instructor dupa ce m-am plimbat 30 ore pe acelasi drum, spre sfarsitul cursurilor sa-mi zica ca, este evident ca conduc varza si ar fi bine sa-i dau un telefon sa mai facem ore (bineinteles pe bani). Am dat totusi examenul, 26 din 26 puncte la sala si bineinteles traseul pe care eram ferm convins ca-l pic, fapt pentru care nici nu m-am stresat. M-a bagat intr-o zona prost semaforizata, cu strazi in constructie si trafic de ora 16:00 din Bucuresti. Sa fie sanatos, o sa mai fac ore dar in regim taxi, sedinta si plata, bineinteles cu alt instructor. La primul semn cand il vad ca face smecherii, ii dau cu flit ! Toate bune, si multa bafta. Cascati ochii ca altfel cascati buzunarul.

victor del corco spunea...

Am inteles nemultumirea ta, dar nu generaliza te rog, ca in toate domeniile exista oameni si oameni.
De ce nu ai luat masuri cand ai vazut ce se intampla dupa 10 ore?

Unknown spunea...

N-am facut nimic dupa 10 ore deoarece am mers pe mana dansului si pe calitatile sale didactice, eu fiind total incepator in domeniul soferie/autoturisme. Ma gandesc ca nu era suficient de motivat financiar dat fiind faptul ca era angajat la o firma scoala de soferi (foarte renumita in Bucuresti de altfel)si s-o fi gandit sa mai ciupeasca niste banuti de la cursanti. Sincer, fug ca necuratu' de tamaie cand vine vorba de scoli, macar la un instructor privat are motivarea financiara in palma sa nu prin alte entitati juridice...Ironic, din cate am inteles blog-ul acesta apartine unei firme asemanatoare. Nu vreau sa fac antireclama, este strict vorba de scolile de soferi Bucurestene. Pacat ca nu m-am "nascut" cu buletinul in Brasov...

victor del corco spunea...

Blogul acesta este al meu personal, dar am impreuna cu sotia mea o scoala de soferi in Brasov, trei oameni si doua masini. Am avut trei masini ,dar nu am gasit instructor care sa faca treaba de calitate. Instructorii buni lucreaza la alte scoli si sunt platiti bine sau sunt independenti.
Am o cursanta din B care a picat de doua ori la traseu si acum s-a mutat la sora ei in Brasov in concediu de maternitate, are viza de flotant si va da examen in Brasov.Tu poti face scoala oriunde, dar dai examen in B.

Anonim spunea...

puteti sa detaliati putin pentru ce i-au picat la traseu?
mi se pare absurd ca din 6 oameni sa nu treaca niciunul
la cluj un examinator a ajuns mai repede cu 10 min la locul de intalnire si a fost suficient sa fie iritat si sa pice

victor del corco spunea...

Unii au picat meritat, o doamna nu avazut ind. "accesul interzis", o domnisoara a avut emotii si s-a blocat, a facut greseli, dar restul au facut greseli marunte normale la un examen pentru un incepator. Examinatorul era iritat cum ai spus tu, dar nu stiu de ce.

Anonim spunea...

Or fi si examinatori "iritati" dar ce se intampla cu instructorii plimbareti care-ti iau banii si te invata sa tii de "covrig" si atat? Care stau cu mainile sub cap ca deh!... sunt la munca? Pe unii daca ii intrebi ceva concret ca ai o nelamurire atunci devin ei "iritati" (normal, i-ai deranjat cum iti permiti?)
Poate ar fi bine ca unii instructori sa-si revizuiasca putin "programul artistic", sa fie calmi si sa invete elevul in timp util aproape tot ce are nevoie. Apoi se poate vorbi de "inca 10 sedinte" daca va mai fi cazul.

victor del corco spunea...

Ase este 90% dintre instructori nu sunt motivati si nici nu sunt buni pedagogi, eu ma refer la munca depusa de mine alaturi de cursantii mei si cand pica oameni bine pregatiti atunci eu sunt cel iritat

Anonim spunea...

Am o intrebare.
Daca sunt pe un drum ingust cu cate o banda pe fiecare sens, iar pe banda pe care ar trebui sa ma deplasez eu sunt parcate masini, trebuie sa semnalizez continuu cat timp sunt pe contrasens? Sau doar cat imi schimb banda?
Cum ii place la domnul politist?
Luni am traseu :(

victor del corco spunea...

Legea spune ca semnalizarea ramane pornita pe toata durata manevrei si se opreste imediat ce am incheiat manevra.
Problema asta o are toata lumea, daca nu exista niciun drum spre stanga pe care ar avea impresia ceilalti participanti ca vrei sa faci stanga cu semnalizarea pornita atunci ramane semnal stanga, dar daca sunt stradute atunci ii induci in eroare pe ceilalti care vor avea impresia ca vrei sa faci stanga si tu defapt mergi inainte, asa ca poti opri semnalizarea.

Anonim spunea...

am si eu o intrebare: daca iau sala, traseul poate fi amanat daca cumva nu te poti prezenta in ziua programata?

victor del corco spunea...

Sigur, traseul poate fi amanat. Te duci la serviciul examinari cu buletinul si te reprogramezi.

Anonim spunea...

am si eu o intrebare : este adevarat ca daca ai luat sala si ai picat orasul nu mai dai sala inca o data? si daca da de cate ori ai voie?(am inteles ca a intrat in vigoare o data cu noile reguli ... mai ales dupa ce s-a introdus sala pe calculator)

victor del corco spunea...

Daca pici traseul se da dinou si sala.

Anonim spunea...

Am o intrebare:
Atunci cand intr-o intersectie nu se afla niciun indicator, asta inseamna ca sunt pe drum cu prioritate? Sau trebuie sa ma uit celalat daca are vreun indicator? Intersectiile nedirijate sunt presemnalizate intotdeauna?

victor del corco spunea...

Sunt mai multe intrebari,hai sa le luam pe rand:
1.Nu intotdeauna inseamna ca esti pe drumul cu prioritate, trebuie sa te uiti si daca pe celelalte drumuri exista indicatoare de reglementare a prioritatii ca sa stabilesti daca intersectia este dirijata sau nedirijata(ind. de reglementare a prioritatii au forme diferite pentru a putea fi recunoscute din spate).
Exista o regula de prioritate numita "prioritatea drumului cu prioritate", adica pe un drum intens circulat se pun ind STOP celor care vin din dreapta sau din stanga si atunci tu care circuli pe un astfel de drum nu intalnesti niciun indicator, dar totusi sti ca ai prioritate. Asa sunt marea majoritate a drumurilor.
2.Intersectiile nedirijate nu sunt presemnalizate de obicei, dar sunt foarte putine si numai acolo unde traficul este scazut.

Anonim spunea...

Si eu sunt suparata pe instructor si pe scoala.
1. in loc de 2 ore faceam 1.15 uneori 1.20, nu doream 2 ore in cap dar nici 1.15 min
2. nu am fost deloc in poligon, nuam mers printre jaloane, nu am facut pornirea din panta, desi mi-am luat 10 sedinte suplimentare
3. parcarile le-am facut in ultimele sedinte pentru ca i-am spus ca nu le-am facut.
am fost ultima generatie care am dat examenul "pe stil vechi", dupa ce am picat treseul, m-am dus la scola sa ma informez cu privire la viitorul examen care urma sa-l dau pe pc si ce plati trebuie sa mai fac pentru a da din nou examenul, iar d-na secretara mi-a spus foarte nonsalant ca ei nu stiu nimic despre examenul pe pc si daca aflu ceva sa-i anunt si pe ei si ca scoala nu mai are nici o obligatie fata de mine. In fine cu toata brambureala asta si cu cea de la examenul pe pc imi vine sa nu mai dau nici un examen, dar ma doare inima de banii cheltuiti ca nu-mi vin din cer.

victor del corco spunea...

Fi tare si nu renuta la permis, demonstreaza-le tuturor ca si in aceste conditii vei reusi, cauta alt instructor si pune conditii de la inceput si nu da toti banii odata, sa platesti dupa fiecare sedinta suplimentara cand termini timpul stabilit de la inceput.

Anonim spunea...

Bine v-am regasit si aici.
Interesant blog. Trebuie sa-mi fac timp sa-l citesc mai in amanunt.
Sunt Clarice de pe incepator.ro
D-le Victor, ce ma sfatuiti sa fac?
Am 10 sedinte facute cu instructorul meu si sunt complet nemultumita. Nu are talent pedagogic, aproape ca nici nu-l intereseaza sa-mi corecteze greselile. Ma plim prin trafic de cand am inceput scoala. Daca vede ca nu stapanesc ceva, nu se sinchiseste sa corecteze lucrul ala.
Imi da comenzi chiar si cand eu stiu ce am de facut.
Etc, etc...
Ca sa nu mai zic ca vad ca se simte complexat cand ii mai povestesc ce citesc pe net.
Dar eu multe lucruri de pe la voi le-am aflat :(
I-am dat toti banii. Mi s-a parut cam aiurea mai demult dar am zis sa mai astept. Dar acum "mi s-a pus pata", scuze de expresie. Am anulat cele doua sedinte pe care le aveam saptamana viitoare.
As vrea sa incep cu alt instructor cu care sa dau si examenul. Oricum nu mi-am depus dosarul inca. Si m-as lasa lipsita de banii pe sedintele ramase.

victor del corco spunea...

Clarice, nu renunta la ultimele sedinte(ai platit), dar incearca sa te impui si sa spui diplomatic ca e momentul sa te lase singura sa iei decizii ca sa poti la randul tau sa conduci singura cand vei avea permis etc etc,(aplica psihologia inversa)
Dupa ce termin orele si ai dosarul cauta un alt instructor si spunei ca esti nemultumita de ce ai invatat pana acum si doresti sa iei ore suplimentare( nu uita sa stabilesti de la inceput conditiile)

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru sfat.
Pare tare intelept.
Dar am niste nelamuriri.
Deci sa-mi fac dosarul la scoala instructorului actual? Sa termin sedintele platite si sa-i spun ca nu dau examenul cu el? ( as mai avea 4 sedinte plus a 15 care e examenul )
Pot da examenul cu un instructor al unei alte scoli ( cu care se presupune ca am luat ore suplimentare ) desi am dosarul facut de o alta scoala?

victor del corco spunea...

La noi in Brasov se poate.
In plus alt dosar o sa te coste suplimentar.
Mai intai gasesti un instructor independent care sa-ti asigure sedinte suplimentare si masina la examen(vei plati dupa fiecare sedinta nu toti odata) apoi spune-i instructorului ca vrei sa faci cele 15 sedinte si sa platesti separat prezentarea la examen(asta cand vei da examen) si iei dosarul si pleci.

Anonim spunea...

Va multumesc!
Dar e obligatoriu sa fie instructor independent? Daca e de la o alta scoala are ceva?

victor del corco spunea...

Nu conteaza

Anonim spunea...

Buna ziua am si eu o mica nedumerire cu vedere la o intrebare din mecanica ce s-a introdus mai nou la categoria B.
Ce inseamna conducere ecologica? variante: a) sa folosesti combustibil bio…, b) sa utilizezi bicicleta c) modul de a conduce astfel incat sa obtii un consum redus de combustibil si sa poluezi cat mai putin. Sper sa-mi puteti rapsunde la aceasta intrebare deoarece am picat acum 2 saptamani l examneul de teorie insa nici pana acum nu am reusti sa gasesc un raspuns la aceasta intrebare. Va multumesc frumos si oricum felicitari pentru site este complex si poti gasi ceea ce te intereseaza. multumesc

victor del corco spunea...

Raspuns corect este c.
Citeste articolul "Conducerea ecologica" si ai sa gasesti acolo ce inseamna sa conduci ecologic si care sunt masurile ce trebuie luate

Corina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Corina spunea...

Si eu am emotii f.f.f. mari. Am inceput scoala in februarie si am fost mereu descurajata de instructor...in asa masura ca am intrerupt...M-am adunat intre timp si desi imi spusese mereu ca e greu sa iei iesirea din scoala (motiv pentru care am amanat-o pana in august fara sa incerc macar!) mi-am luat inima in dinti si am dat iesirea - rezultat - in 15 minute, 26 din 26...
Problema mea este ca nu am facut mecanica deloc in scoala si acum fiind programata pe 23.09 la oras trebuie sa-mi dau pana atunci sala si sa mai si conduc - dar...iar " incurajari" de la instructor - " se ia greu, aveti nevoie de multe ore suplimentare, etc"...Nu mai spun ca interesul fata de mine - de a ma invata - l-am simtit aproape nul - nu am facut in 30 de ore nici o parcare, nici un mers inapoi!!!
Simt ca vrea sa ma convinga sa aman examenul...
Ce sa ma fac?? - mai sunt si genul care daca imi spui mereu - "nu se poate" - ma descurajez complet - si imi doresc atat de mult sa pot pleca cu masina care sta in parcare din decembrie!
Ma tot indeamna sa mai conduc si cu altcineva - chiar si masina mea - e caz penal!
Ce pot face eu acum, in prag de examen? Oare are instructorul vreun cuvant de spus la examen? Ca el asa mi-a dat de inteles si ca..." ar fi bine sa am pe cineva acolo " ...
Sunt convinsa ca nu toti instructorii sunt asa insa si al meu...mereu insinueaza cate ceva...si nu mai am 20 si nici 30 de ani...
De exemplu cand am spus ca nu se poate gasi cineva care sa accepte sa riste sa ma ajute la condus pe masina mea fiind infractiune mi-a zis ca nu am promis probabil ce trebuia, ca nu am " motivat " omul cum trebuia...
In asemenea situatii ma prefac ca o iau ca gluma dar ma baga in depresie si imi lasa un gust amar - de ce cand sunt atatia soferi/soferite, cu mult mai putin cap si dexteritate ca mine, se pune problema ca eu nu as putea lua examenul in mod cinstit si corect? Apropo - si eu am platit la inceput toata scola - MARE GRESEALA!
Nu am mai avut parte de interes in a fi invatata sa conduc...Bun incerc cu altul dar - problema e ca eu dau examen cu instructorul scolii, pe masina lui...E bine?
Am mai inteles din insinuarile lui ca poate influenta decizia exemanitorului dar tot nu inteleg de ce face tot posibilul sa-mi bage in cap ca mai am nevoie de "muuuuuuuuulta experienta in conducere" - ma sperie pur si simplu - sunt un om care are simt tehnic (sunt inginer), spirit de observatie foarte dezvoltat, echilibru de pisica (expresia unui medic) si reactii poate un pic prea rapide...
care e problema ca eu simt ca nu invat prea multe daca (in cele 30 de ore si chiar si acum) m-a scos afara din oras si am mers constant si continuu pana la expirarea timpului (singurele momente cand am circulat in oras erau cele de la pornire pana la iesirea din oras si la revenire daca imi da comenzi contradictorii), daca opream la inceput la stop prea departe de cel din fata la urmatorul stop striga la mine de ce nu franez mai repede...desima oprisem in siguranta ca si faza in care un autoturism s-a bagat brusc in fata mea si eu am franat sa-l evit - a stigat la mine ca ne loveste cel din spate...
Am ajuns sa cred ca eu nu sunt capabila sa sofez...
Ce sa fac??? Sunt chiar disperata!

victor del corco spunea...

Corina, din pacate nu esti singura si din pacate nu stiu cum sa te ajut. Din ce oras esti? Daca nu a facut manevre( parcarea cu fata, parcarea cu spatele, plecarea din rampa cu frana de mana, parcarea laterala, mersul cu spatele, intoarcerea din trei miscari) inseamna ca nu si-a facut datoria si atunci te poti duce la scoala sa faci scandal si sa ameninti cu reclamatii.
Incearca sa te faca sa dai spaga, dar sa nu faci asa ceva, fi putin mai rea si spune-i verde-in-fata ca poti ajunge si la DNA.
Poti amana traseul si poti gasi un instructor sa te ajute si cu masina la examen. Mai faci niste ore suplimentare cu altcineva si te prezinti la examen.

Corina spunea...

Multumesc de raspuns - asa am sa fac...
Sunt din Oradea...
Azi incerca sa ma convinga ca trebuie sa-mi "aranjez" orasul...
Nu vreau sa ma bag in asa ceva!

Anonim spunea...

deci vreau sa multumesc dl victor deci va garantez explicatiile dansului sunt suficiente pt a lua examenul cu brio.eu am luni sala sper sa iau.....

victor del corco spunea...

Multumesc pentru aprecieri, daca voi pute sa va invat si sa conduceti, on-line, ar fi perfect.

Anonim spunea...

:)) 30 , 40 de ore ......... In Slatina se fac maxim 15 sedinte a cate o 1h 30 . Plus ca esti programat la ora 17:00 si de obicei instructorul intarzie pana la 17:15 , pana iti scrie pe fisa , pana.... se ajunge la 17:30 . La 18:15 sau 18:20 cam gata........ Plus ca prima sedinta a fost de la ora 21:00(seara, ceata) si nu mai condusesem niciodata:))

Corina spunea...

Am luat sala - mi-au fost de ajutor indrumarile de pe blog - multumesc! Acum, daca am schimbat instructorul pe ultima suta de metri si nu ma simt pregatita sa dau orasul pe 23.09, cand sunt programata, ce e de facut?

Corina spunea...

Am uitat sa precizez - sistem nou - Oradea!

victor del corco spunea...

Cauta cu rabdare alt instructor bun, mai fa ore suplimentare si apoi dai traseul, sala e valabila un an de la incheierea scolarizarii

Corina spunea...

Am gasit instructor - oricum eram obligata pentru ca instructorul de la scoala nu mai raspunde la telefon - il sunasem sa-i spun ca am luat sala...
Am inceput orele de duminica trecuta si noul instructor s-a exprimat ceva in genul "se vede ca sunteti talent de care nu s-a ocupat cineva cum trebuie - pacat. la ambitia dvs., cu mai mult curaj si putin exercitiu o sa fie ok."
Mi-a zis ca pot risca sa dau examenul in 23.09 daca ma simt in stare si am curaj dar e dupa cum ma simt eu iar eu vreau sa capat siguranta si incredere - si desigur sa elimin punctele salbe - intarzierea la pornirea de pe loc, alunecarea mainilor pe volan si desigur parcarile si intoarcerile pe care le-am facut acum, cu acest instructor prima data...
Ce sfaturi imi dati ca sa pot elimina punctele slabe - instructorul nou mi-a zis ca constientizez si gandesc ficare miscare si asta ma intarzie...

victor del corco spunea...

Asculta noul instructor, nu conteaza ca dureaza mai mult plecarea de pe loc, cu mult exercitiu si rabdare totul va fi bine

Corina spunea...

Multumesc - am sa va tin la curent cu ce se intampla.

adella spunea...

buna.am dat examen de 2 ori si de fiecare data am picat traseul.azi am dat pe calculator sala si am auzit k dk iei sala si pici traseul poti sa mai dai ink de 2 ori orasul.e adevarat??sau trebuie sa dau din nou sala??k nu mai pot!!ast rasp.ms .adela,slatina,olt

victor del corco spunea...

Daca pici traseul dai dinou sala.

Anonim spunea...

lasa mai,oricine din noi avem in familie o masina,un bunic,un unchi,ceva,pe care daca le dai o bere,doua,te scot intr-un poligon sa faci cateva plecari de pe loc,o intoarcere,ceva.si la capitolul instructori....aam un instructor care te invata orice,nu tipa la tine,nu se 'irita',dar oameni dastia snt putini,traseul????poate e greu,dar daca mergi q frica..asa ramai..fricos....

Corina spunea...

Am promis ca va tin la curent...
Nu m-aqm prezentat la traseu si m-au reprogramat pe 28.10.2008. Intre timp fac conducere cu noul instructor si trebuie sa va spun ca e cu totul altceva - sunt mai sigura pe mine si m-a invatat in cateva zile cat nu m-a invatat celalalt in toata scoala...si in plus ma duce pe toate traseele de examen ca sa le cunosc cat de cat...

victor del corco spunea...

Foarte bine! Continua si sa auzim de bine.

Anonim spunea...

Eu am dat astazi sala in Bucuresti, si maine voi da traseul...asta dupa ce am facut scoala cu un instructor care nu ma-nvatat nimic, dar macar am terminat repede scolarizarea. Am ramas putin socat de comentariile voastre...oricum, sper sa nu intampin mari dificultati, mai ales dupa ce am refuzat sa mituiesc politistul sa fie mai indulgent...oricum, tot raul spre bine. Ma bucur ca am gasit un blog pe tema asta, multumesc!...

Anonim spunea...

Sunteti foarte tare Dl. Victor. Eu am facut scoala in Bucuresti si dau in bv examenul . am luat sala...vineri am traseul. unde pot sa sun sa fac niste ore si aici pana la examen? ca sa ma acomodez cu traseul...

victor del corco spunea...

Scrie-mi un mail la victor@kronvic.ro si da-mi mai multe detalii: pe ce masina ai facut, ce program ai etc si un numar de telefon

Corina spunea...

Am picat ieri la traseu...:) nu vreau sa comentez...Mi s-a pus o frana brusca si inutila de la care m-am pierdut si...Oricum parea de la inceput descis sa ma pice...Nimeni nu se astepta...Mi-e rusine...Mi-am pierdut incerederea...Ce sa fac - reprogramarea e pe 25.11 si sala o pot da numai dupa 12.11...?

victor del corco spunea...

Sala o poti da in a 16-a zi dupa ce ai picat traseul 14.11.
Treci peste asta, strange din dinti, mai fa niste ore si arata-le ce poti. Din principiu nu mai trece nimeni din prima la traseu decat daca stie foarte bine sa conduca, crezi ca poti conduce singura in siguranta?

Corina spunea...

Problema mea e ca am emotii mari si ma pierd...Dar da, cred ca pot conduce singura in siguranta!

victor del corco spunea...

Atunci condu ca si cum ai fi singura

Anonim spunea...

Am avut aceeleasi probleme cu instructorul si eu, imi tinea mereu mana pe volan, nu am facut deloc parcari, si sincer in ultimile ore de Scoala nu simteam ca stiu sa conduc mai bine decat in primele; pe la jumatatea scolii i-am spus ca simt ca nu fac nici un progres si mi-a spus ca "n-am cum sa-mi dau seama"; evident am picat de 2 ori (doar la traseu, la sala a fost ok) si acum mi-am gasit un nou instructor carev pare ok si de la care sper sa invat sa conduc; recunosc ca am o mare parte din vina, nu m-am motivat singura deloc am lasat orele de scoala sa curga, era mai mult un "stres necesar" conducerea, nu am lucrat deloc cu mine insami si imi merit soarta ptr ca nu am intervenit; sper sa fie mai bine acum, vreau sa obtin permisul si in cea mai mare parte a invata depinde vointa si receptivitatea mea; Va urez bafta tuturor!!

Intrati va rog si pe blogul meu http://how-to-be-free.blogspot.com/

Anonim spunea...

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire legata de o intrebare intalnita intr-un chestionar. Intrebare suna cam asa: Cum se remorcheza un autovehicul al carui sistem de franare nu functioneaza ?
a - cu ajutorul unei bare metalice in lungime de cel mult 4 metrii
b - cu legatura flexibila omologata in lungime de 3-5 metrii
c - prin suspendare sau pe vagoane tip platforma
M-am gandit eu, fiind franele defecte ca raspunsul ar fi a). In unele chestionare am intalnit ca fiind corecte a) si b), iar in altul a) si c)

victor del corco spunea...

Citeste cu atentie intrebarea daca spune de defectiuni la frana de serviciu(pedala) atunci trebuie bara rigida, daca mecanismul de directie e defect atunci se remorcheaza prin suspendare sau pe platforma, iar daca sistemul de franare nu este defect atunci poti sa folosesti o legatura flexibila

Anonim spunea...

si in alexandria e cam la fel cu traseul, platesti sa fi sigur ca iei:)).....
auzi si tu raspuns de examinator "conduci bine insa nu`ti dau permisul" a picat de 2ori traseul cu acelasi examinator , sala a luat`o mereu din prima, iar a 3a oara cand a dat , a aranjat ca altfel nu se mai poate(100euro) si a luat baiatu` si traseul.
spre norocul meu, am dat azi traseul ...si am luat fara niciun aranjament ....insa alte persoane poate ca n`au acelasi noroc chiar daca ar conduce la fel de bine ca mine sau poate chiar mai bine.
traim in Romania....nu ar trebui sa ne mire treaba asta.....

Anonim spunea...

nu mi s-a parut mai greu, ma termina emotiile si nu ma pot concetra

Anonim spunea...

As avea si eu o nelamurire. In Sibiu, doar de saptamana asta s-a trecut la examinarea pe calculator. Am vazut niste poze, din sala de examen, si am vazut ca apar mai multe variante de raspuns, adica 5. Asa e mai nou acum?

victor del corco spunea...

Sunt doar trei variante de raspuns, ce ai vazut acolo e un demo. Intra pe incepator.ro si acolo vei vedea exact cum arata interfata la examenul pe calculator.

Anonim spunea...

Interesante absolut toate mesajele postate aici si pot sa spun ca sunt o fericita ca nu am dat peste un intructor care sa imi faca zile usoare. Eu sunt din Botosani si am luat carnetul acum citeva zile. Am inceput scoala de soferi in luna augist si a fost extrem de greu pentru mine sa invat sa conduc si nu pot sa spun ca sunt pregatita 100% nici acum sa intru in trafic, dar o sa capat eu si incredere in mine. am avut noroc de un instructor care mi-a facut zile fripte, m-a bagat prin cele mai grele intersectii posibile, orele mele de conducere desfasurindu-se numai in intervalul 10 sau 12, deci va dati seama cam ce era in oras...au fost momente cind am fost tentata sa renunt si chiar am renuntat vreo doua saptamini dupa care am luat-o de la capat cu forte proaspete. la mine a avut de luptat cu psihicul ca nu eram foarte sigura pe mine. Afara din oras nu stiu sa fi iesit de vreo doua ori si la inceput credeam ca e de rau, dar pe parcurs mi-am dat seama ca e bine. Am mai auzit si eu de instructori din aia care nu isi fac treaba si chiar am cunioscut si eu pe cine va care a trecut prin mina unuia si nu a luat orasul de vreo cinci ori... asa ca...mare lucru sa dai peste un instructor bun. Cit despre teste...am mai gasit un site bun www.chestionare-auto.org
am rezolvat intrebarile si de pe ala in paralel cu incepator.ro si e ok.

Anonim spunea...

salut
Am si eu o nelamurire.. Daca sunt programat la oras pe o data..8 ianuarie de exemplu, si se intampla sa pic sala ma pot programa dupa 15 zile de cand am cazut sau dupa 15 zile de la programarea la traseu?

victor del corco spunea...

In a 16-a zi de cand ai picat la sala.

Anonim spunea...

buna.... vroiam si eu sa spun ca am cazut azi traseul:((( nu m`am incadrat corespunzator... si am fost pe constrasens :(( nu credeam ca o sa am asa mari emotii ca sa nu mai stiu conduce:( is distrusa

victor del corco spunea...

Nu trebuie sa fi distrusa, este doar un examen pe care il poti da un an de zile, mai fa niste ore de conducere, cu conditia ca instructorul sa fie serios si sa te invete ceva. Poate a fost mai bine ca ai picat acum, poate nu erai pregatita sa conduci singura.
"tot raul este spre bine!"

Anonim spunea...

poate cineva sa imi spuna de ce traseul la parcul carol este atat de rau?
ca nu mai inteleg nimic
eu am luat sala si astept traseul pe 06.01.2009

victor del corco spunea...

Intra pe forum pe incepator.ro si poate te ajuta cineva din Bucuresti.
Eu cred ca orice traseu este greu si trebuie tratat cu maxima concentrare si atentie.

mmilian spunea...

maine am ex(traseul)si nu ma sint stapana pe mine.toata scoala a fost un dezastru....de cate ori pot sa aman traseul??/

victor del corco spunea...

Traseul poate fi amanat timp de un an de la data in care a fost inchisa fisa de scolarizare. Daca nu esti multumita schimba instructorul mai fa 4-5 sedinte si apoi da traseul

Anonim spunea...

salutare, dar pana la urma daca pici traseul, dai din nou sala sau nu?

victor del corco spunea...

da, trebuie sa dai dinou sala dupa 15 zile.

Anonim spunea...

eu su nt din brasov si acum pe 3 martie am traseu si ce sa zic am ceva emotii desi io cred ca ma descurc adica am mai condus inainte de a incepe scoala de soferi si inca mult timp m-am prosti dar simt o stare de nervozitate si nu stiu ce sa fac mi-e teama sa nu ma panichez si sa pic.ce sa fac sa scap de starea asta?

victor del corco spunea...

Stai linistit toata lumea are starea asta la examen, inclusiv eu cand au cursantii mei examen, aceasta stare e buna pentru ca te mentine in stare de alerta maxima si de concentrare. La examen se poate intampla orice, rezultatul nu depinde doar de tine. Tu trebuie sa fi sigur pe ce sti si sa incerci sa gresesti.

Anonim spunea...

am o antrbare ;daca am picat la traseu dupa cat timp pot da sala din nou?

Anonim spunea...

dupa cat timp pot sa mai dau sala am cazut la traseu?

victor del corco spunea...

in a 16-a zi va puteti prezenta la ghiseu, platiti in prealabil taxa de examinare de 5 lei

Anonim spunea...

Locuiesc in Spania.E dezastru cum conduc romanii aici.Nici nu-ti dau voie sa treci pe zebra...poi...daca s-au luat carnetele in Romania???Trezi-ti-va ,fratilor!!!Uita-ti-va la tv sau pe net cum parcheaza ''militienii'' din Romania!!Ce pretentii mai ai la un incepator de rand??in Spania nu iei carnetul pe 2 kg de carne de porc si o buteica de vin.Aici de ia ...PE BUNE !!!Totul e sa ...inveti si sa VREI sa conduci.Nu doar sa te ''spargi in figuri'' ca ai masina.

victor del corco spunea...

De acord cu tine

Teddy spunea...

Eu am facut scoala in Bucuresti cu un instructor care mi-a facut zile fripte.
Eu nu mai condusesem in viata mea, nici sa bag in viteza nu stiam.
Greseala mea cea mai des facuta era cu acceleratia.
Vreau sa va spun ca vreo doua sedinte am luat palme peste picior pana am invatat sa nu mai apas asa tare acceleratia.
In fine, acum 3 saptamani am picat la traseu.
Nu stiu cum e treaba, dar se pare ca politstul vorbeste cu instructorul pentru ca i-a zis unde am gresit cam asa:"Este aproape de adevar. Daca nu gresea la trecerea peste sina de tramvai era perfect. I-am zis si lui, trenul si tramvaiul nu iarta pe nimeni."
Se pare ca din cauza ca nu am intors capul ca sa ma uit prin geamul lateral dreapta sa vad daca vine vre-un tramvai ci m-am uitat in oglinda din dreapta inainte de a executa virajul dreapta este cosiderat neasigurare.
In fine, maine dau traseul din nou si sunt sigur pe mine.
Apropo, cei care dati traseu in Bucuresti, sa stiti ca traseele difera in functie de politist.
Si eu credeam ca se dau pe la parcul Carol dar defapt eu am avut pornirea pe o strada Gheorgheni, pe langa 13 Septembrie.

Teddy spunea...

Am revenit sa va spun ca am picat si astazi la traseu.
Motivul... unul tampit as putea spune dar in fine, politistul are mereu dreptate in Romania.
Era o intersectie in T.
Eu eram pe drumul drept si urma sa virez stanga.
Am pus semnalul din timp (~50 metri), m-am incadrat corespunzator aproape de axul drumului fara sa-l depasesc, astept sa nu mai vina vehicule din sens opus (au trecut cam 4 masini pe langa mine din sens opus) si venea un camion.
Soferul camionului a oprit, mi-a dat un flash cu farurile si mi-a facut semn sa trec ca ma lasa.
Eu execut virajul stanga, intru pe strada si politistul spune "De ce am executat virajul?" si eu ii raspund, "Pai m-a lasat soferul camionului sa virez deoarece se forma coloana in urma mea si blocam drumul." la care politistul "Asta este intelegere amiabila intre soferi, tu nu trebuia sa treci, trebuia sa-l lasi sa treaca."
Si bum... ma uit cu coada ochiului pe fisa de examinare ca incercuieste neacordare de prioritate.
Cu alte cuvinte, m-a picat din primii 50 metri deoarece atat am facut pana la acea intersectie de cand am inceput examinarea.
Nici nu mai am cuvinte... toata increderea pe care o aveam ca politia romana este corecta s-a dus la gunoi.
Pe orice candidat ar fi pus in locul meu, chiar si politistul, ar fi facut la fel... asta e acum, imi mai incerc norocul peste 15 zile.

victor del corco spunea...

Asta a fost un pretext sa te pice, daca era pe loc camionul si tu ai trecut insemna ca ai procedat corect(nu va intersectati deci nu se pune problema de prioritate), sunt aspecte care tin de fluidizarea traficului si altele.
Curaj! Mergi inainte! Pana la urma vei reusi, cu cat mai greu cu atat mai bine, vei aprecia acel permis obtinut cu greu si nu o sa-ti bati joc de el si de situatia ta ca si conducator auto.

Anonim spunea...

salut! eu am picat la traseu pentru o plecare de pe sens unic cu doua benzi.am semnalizat m am asigurat am pus masina in miscare dupa care militianul mi a calcat frana>cica trebuia sa acord prioritate de trecere celor de pe banda 2 eu fiind pe banda 1. voi ce parere aveti?

victor del corco spunea...

Regula de prioritate apare la intersectia traiectoriilor a doua vehicule. Daca ai plecat de pe loc pe banda 1 nu avea de ce sa te pice. Din ce oras esti?

Anonim spunea...

Salut!Am si eu traseul acum,pe 14 si mi-e o frica de mor!Toata lumea imi spune ca ar fi trebuit sa aranjez traseul,dar eu nu am facut-o!M-am si plimbat prin zona examenului, pe la parcul IORE din capitala si nu mi se pare o zona prea grea,dar ramane de vazut de ce examinator voi avea parte...Revin cu rezultatul,ciao!

mmilian spunea...

Am reusit sa iau traseul avand noroc de un alt examinator,cel cu care am dat de 2 ori ma socase prin modul cum vorbea si mai ales prin ton.Se credea D-zeu iar noi eram un nimeni.Numai cand ma gandeam ca as putea sa dau din nou cu el ma apuca tremuratul....A3-a oara am avut noroc de un super om,vorbea calm,zambea,mai facea si glume..,mi-a mers super ,la final aproape ca-mi parea rau ca s-a terminat examinarea
Acum insa am o alta problema,saptamana asta i-mi vine masina si desi gandeam ca daca fac ce am invatat si respect regulile o sa fie totul ok. Scoala am facut-o pe diesel iar masina mea va fi pe benzina si parca nu mai am acelasi elan,inteleg ca se conduce diferit....
ceva sfaturi,va rog::::

victor del corco spunea...

Felicitari pentru permis ! Adevarat, se conduce diferit motorul pe benzina si aceasta schimbare implica alt stil de conducere. Daca vei citi comentariile la celelalte articole vei vedea ca multi au aceasta problema si vei gasi sfaturile date de mine. Ideea de baza este ca motorul pe benzina trebuie turat putin la plecarea de pe loc si schimbarea treptelor superioare se face la turatii mai mari( in jur de 2500 rot/min ). Revino cu detalii dupa ce inceri noua ta masina, model, cilindree, etc

Roxana spunea...

Buna ziua! Am examenul pe 4 septembrie insa imi este foarte frica. Este a 4a oara cand dau, am picat doar la traseu si m`am descurajat complet.La sfarsitul fiecarui examen mi s`a spus ca conduc foarte bine, ca sunt siguri ca nu voi avea accidente. Dar iata`ma in pragul celui de`al patrulea examen si sincer nu stiu ce sa mai cred.As fi preferat sa aud de fiecare data : "nu esti buna de nimic". Mai rau mi`au facut. Sper ca de data asta sa dau si eu peste un examinator care sa termine odata cu chinul asta si sa vad si eu ca scrie ADMIS si ca pleaca cu dosarul.

victor del corco spunea...

De ce iti este frica? Cine te-a evaluat si ti-a spus ca sti sa conduci? Tu ai curajul sa conduci singura daca ai permisul? Din ce oras esti?

Roxana spunea...

Sunt din Iasi. Nu m`am autoevaluat . Asta am auzit de la examinatori. Imi este frica de esec, nu de trafic.

victor del corco spunea...

Nimanui nu-i place esecul, dar frica de ce? Este doar un examen, pe care il dai un an de zile. Tu cum te evaluezi? Ai cerut parerea unui alt instructor?

Roxana spunea...

Inainte de fiecare examen am facut simulare de examen cu alt instructor de la scoala.Se comporta ca in timpul examenului si greselile mi le penaliza cu acelasi punctaj. El imi spunea ca ma descurc foarte bine si ca va fi bine. Imi este rusine de instructorul meu si de parintii mei ca dau a4a oara si poate ca din cauza asta zic ca mi`este frica de esec.

victor del corco spunea...

De ce sa-ti fie rusine? Tu conduci pentru tine, care au fost greselile la examen?

victor del corco spunea...

Eu am o cursanta care conduce bine( a facut 50 ore de conducere), dar a picat de 5 ori traseul si nu are nicio problema.

Roxana spunea...

La primul examen mi`a pus frana la o garare pe stanga si am oprit odata motorul. Al doilea examen l`am picat in ultimele 2 minute la o parcare cu fata: nu mi`a iesit, am primit 7 puncte, am oprit motorul cand am vrut sa ies,6 puncte si nu m`am asigurat stanga, 9 puncte. Asta a fost in februarie cand se presupune ca trebuia sa foloseasca sistemul nou de notare insa ulterior am aflat ca acel examinator il foloseste pe cel vechi si face examenul mai scurt. A treia oara aveam foarte mari emotii, aflasem in dimineata aceea ca dau intr`o zona necunoscuta pt mine. Nu asta a fost problema, doar ca m`am precipitat fara rost. Acum sper sa fie bine. Am venit acum cateva minute de la sedinta de conducere si sunt optimista.

victor del corco spunea...

Asa da, cu optimism, nu te mai consuma atat, du-te in baie si cearta-te cu toata lumea, injura-i pe toti care te-au necajit si apoi poti sa te duci senina la examen si sa le arati lor ce poti.

Roxana spunea...

Multumesc foarte mult pt atentia si timpul acordat.

Roxana spunea...

Am luat permisul si sunt foarte fericita. Am plecat de acasa cu ceva emotii dar pe parcus am reusit sa scap de ele. Acum sunt foarte linistita si simt ca am mai scapat de o grija.

victor del corco spunea...

Felicitari! Ai vazut ca se poate.

Bia spunea...

Buna ziua.Am si eu o intrebare...Cu cat la ora (in general)pot conduce la examen?
Sa nu fie vreo problema ca merg prea incet fara motiv...
Il dau vineri,prima data.
Va multumesc!

victor del corco spunea...

In oras e recomandat sa mergi cu 40-45 km/h in conditii normale, trebuie sa reduci viteza in cazurile prevazute de lege si in orice situatie potential periculoasa. Trebuie sa adaptezi viteza la conditiile meteo, la intensitatea traficului si la starea drumului. In afara orasului trebuie sa mergi cu 60-70 km/h.

ovi spunea...

Buna seara! Iata povestea mea: am inceput scoala de soferi anul trecut in august, pe data de 25 si eram programat la examen pe data de 5.11.2008, neputand sa ma prezint din cauza faptului ca eu sunt student la medicina si in aceea zi am sustinut o lucrare la facultate de la care nu puteam sa lipsesc. In fine, problema e urmatoarea: instructorul meu imi garantase la inceputul scolii ca voi putea face scoala si sa dau examenul inainte de a pleca la facultate, fapt care m-a determinat sa incep. Situatia a stat insa cu totul altfel: dupa ce ca i-am dat toti banii la inceput si nu m-a invatat mai nimic, el mai avea si pretentie sa ma prezint la examen. M-a plimbat pana la el acasa sa-si ia nu stiu ce, prin oras mai deloc (eu sunt din campulung muscel) iar examenul urma sa-l sustin la pitesti, cu atat mai aiurea cu cat eu nu fusesem decat de doua ori prin pitesti cu el si am condus prea putin pe acolo. Sa zicem ca m-as fi dus la examen: il picam cu BRIO! Totusi, am asteptat vacanta asta, am dat sala, am luat fara probleme si fara a ma duce macar o ora la sala. Asadar, ce a depins de mine am facut. Am fost programat la examen pe 01.09, avand timp suficient sa invat sa conduc bine, eu fiind novice in acest domeniu, nu avusese cine sa-mi arate nici macar cum se tine volanul in mana, in afara de dl. "instructor". Am inceput orele suplimentare pe 01 august si am facut aproape in fiecare zi, insa, chiar si asa, la sfarsit m-am simtit nesigur pe mine. . . e adevarat ca nu i-am zis nimic instructorlui, desi nu s-a ocupat de mine in mod orespunzator, nici macar nu m-a invatat cum sa dau drumul la ambreaj ca lumea. Repere pentru manevre mi-a dat in ultimele doua sedinte. Am mers la exemen mai mult la ce-o fi, si evident, am picat fara probleme. Nu am fost sigur pe mine, am avut emotii, mi-a murit motorul de 5 ori, politistul m-a facut catastrofa in fata tuturor, m-am simtit ca ultmul om :( Astea in conditiile in care eu iau exemene si lucrari practice la facultate fara prea mari emotii. Acum nu ca ma laud, dar asta e realitatea: nu ma tem de profesori universitari doctori si ma tem de un politist pe care oricum nu-l mai vad. . . Dupa ce am coborat din masina si dupa ce, dl. politist m-a caracterizat drept "catastrofa" (pe buna dreptate) si fata de instructor, a inceput balul: dl. "instructor" a venit cu un tupeu de nedescris catre mine si m-a luat la rost, legandu-se de mama mea ca m-a protejat prea mult si ca in contactul direct cu alti oamneni ma intimidez si mor de emotii. Aici s-a terminat totul: am plecat fara ca nici macar sa-l mai privesc , toti s-au uitat mirati la mine. Nu ma mai interesa. Din momentul in care a invinuit-o pe mama care devenise principala vinovata ca n-am luat eu carnetul, imi venea sa-l iau la bataie. Ma mir cum m-am abtinut! Oricum l-am sfidat si nu mai vreau sa aud de el. A mintit si cu perioada mea de scolarizare: eu incepusem pe 25 august 2008 iar in fisa scria 18.08-18.09 2008. Vi se pare normal asa ceva? Eu n-am picat examenul ca sunt timid si asa mai departe, dimpotriva, sunt o fire foarte sociala, am multi prieteni si ma simt bine in preajma oamenilor, stiu sa ma comport in societate. El nu voia sa scoata in evidenta incompetenta lui ca instructor ca e vai de el. Imi e rusine mie. Eu vreau sa ma inscriu la anul la o alta scoala si sa o iau din nou de la capat! Dar simt ca nu mai am nicio tragere de inima :( M-a distrus acest om. . . Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!

victor del corco spunea...

Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, toata stima pentru efortul depus la facultatea de medicina.
Din pacate nu esti singurul care pateste asa ceva si daca sunteti o persoana puternica trebuie sa luati totul de la capat fara complexe, dar de data asta sa puneti conditii de la inceput. Mai intai cere referinte pritenilor pentru un instructor bun, nu plati totul la inceput, stabileste de la inceput cat dureaza sedinta si cati km faci intr-o sedinta, e bine sa semnezi un contract cu scoala si sa primesti factura pe bani.
Daca asi putea eu sa fac ore de conducere prin tara ce bine ar fi!
:))
Te rog sa ma ti la curent cu ce se mai intampla.

deprimata spunea...

Buna ziua,

Am avut astazi examenul la traseu si am picat - luasem sala cu 25. De ce am picat? Pentru ca am facut aiurea toate pornirile de pe loc! Chestie care nu se intamplase la nici o ora cu instructorul! Acum intreb: e posibil ca in timpul orelor instructorul sa fi tinut mereu pedalele si eu sa fi invatat prost totul? Mi se pare lipsit de logica sa fac mereu plecarile bune la ora, iar la examen sa le gresesc pe toate. Mentionez ca am avut un conflict cu instructorul, am vrut sa-l schimb pe motiv ca urla la orice manevra gresita, dar am continuat cu el din cauza ca platisem in avans.
O alta intrebare: pot face cateva ore suplimentare cu alt instructor, eventual la alta scoala, si-apoi sa ma reprogramez?

Multumesc!

victor del corco spunea...

Mai mult ca sigur a tinut instructorul piciorul pe ambreiaj. Spune-mi te rog masina de scoala avea si acceleratie la comanda dubla?
Poti sa te verifici incercand sa pleci de pe loc cu alta masina fara comanda dubla.
E recomandat sa schimbi instructorul.

deprimata spunea...

daca dubla comanda inseamna pedalele de pe partea instructorului, da, era si acceleratia.

pentru ore suplimentare, instructorul trebuie sa fie de la aceeasi scoala obligatoriu? eu am facultatea in alt oras decat domiciliul si mi-ar fi mult mai usor daca as putea lua orele la o alta scoala, cu alt instructor, fara a plati din nou toate cursurile.

ovi spunea...

Va multumesc foarte mult pentru sfat! Cu siguranta o sa va tin la curent, dar din pacate va trebui sa revin la anul. O sa fac exact cum m-ati sfatuit, deja am vorbit cu un prieten care mi-a recomandat un instructor (din spusele lui e cel mai bun din oras) despre care spune ca e mai dur, dar te invata totul ca la carte. Sie el era incepator si a mers de la zero cu acest instructor si pana la urma a luat. Pacat ca nu mi-am dat seama mai devreme de incompetenta celui cu care am facut pana acum, desi multi imi spuneau ca e prost pregatit si "depasit". Oricum, cu toate astea are multi absolventi si totusi, ma intreb cum. S-ar putea ca acei cursanti sa mai aibe si alte ocazii sa conduca indrumati de altcineva, ocazii pe care eu, din pacate nu le-am avut. . . nu vreau sa detaliez. . . Multa sanatate si sa auzim de bine!

ovi spunea...

Scuze ca postez din nou, dar am uitat un aspect: legat de ce spunea "deprimata" mai sus, si mie mi s-a intamplat la fel, adica la examen am simtit cu totul altfel pedalele, pentru ca instructorul imi tinea ambreajul si asta mai mereu, eu nu iam spus nimic si uite ca n-a fost bine, plus ca mi-a tinut mana pe volan pana in ultima sedinta!!! Tin sa mentionez ca la mine nu avea acceleratie la comanda dubla. Numai bine!

victor del corco spunea...

Deprimata, poti face sedinte suplimentare in ce oras vrei si cu ce instructor vrei, alege o masina fara acceleratie la comanda dubla.
Examenul trebuie sa-l dai in judetul de resedinta sau daca ai viza de flotant poti da in ce judet vrei.

Deprimata spunea...

Multumesc pentru raspunsuri! Voi relua orele, cu alt instructor. Sper sa-mi recuperez increderea in mine.

Anonim spunea...

Am si eu 2 probleme:
1) Am dat sala am luat cu 26 ,am dat traseul si din neatentie nu am dat prioritate la o masina pe un drum unde eu aveam obstacole si nu am oprit(deci a fost vina mea).Acum problema este peste cat timp pot da sala ?am auzit de la unu si de la altul ca dupa 15 zile.asa este?
2)Daca e prima oara cand pic la traseu acum a doua oara trebuie sa platesc masina?ca daca trebuie sa o platesc ,mai bine ma duc la alt instructor .

victor del corco spunea...

Sala se poate da dupa 15 zile.
Masina se plateste la fiecare examen(la mine este 50 ron in ziua in care am examen si cu alti cursanti sau 100 ron in alta zi)

Anonim spunea...

Buna seara, am si eu o intrebare daca se poate: Pe ce data se vor opri examinarile la traseu anul acesta adica, pana pe cat Decembrie mai am eu sansa sa dau traseul, CARE este ultima data calendaristica in care politistii mai vin la traseul, ca probalil nu o sa vina ei pe 31 Decembrie la examinare, pt ca tocmai azi am picat la traseu si vreau sa stiu daca mai am o sansa anul acesta sau in 2010!

victor del corco spunea...

Nu stiu exact ce program va avea serviciul examinari, dar poti da sala dupa 15 zile si daca iei sala cred ca prinzi si traseul in decembrie.

Anonim spunea...

@ Anonim:Anul acesta nu mai ai sansa!

Sa va povestesc experienta mea cu un instructor liber "profesionist"... Am inceput scoala cu el avand recomandarea ca este un profesor bun... Am acceptat pretul mare pe care il practica (900 ron pe Logan Diesel) in ideea in care macar as lua din prima la traseu daca ma invata asa de bine! Au trecut 2 luni, timp in care am sofat relativ bine, a venit sala pe care am luat-o cu 24 din 26 puncte. La traseu m-a pus in ultima serie unde examinatorul i-a picat pe toti, pe mine si pe un alt coleg de suferinta nejustificat... Am mai luat ore de pregatire cu acelasi instructor, am luat sala cu 26 din 26, si a venit ziua de azi, ziua examenului de traseu... Ma intalnesc cu instructorul care imi spune ca mai are inca un "elev" care da examenul in aceeiasi zi cu mine... Nicio problema. Ma aud strigat pe lista in seria 2, adica la inceput. Ii spun instructorului sa-l treaca pe celalalt elev al sau mai tarziu, avand in vedere ca in cazul lui nu se stabilise seria in care urma sa pice. Nu a facut asa, si "culmea coincidentei", a fost trecut tot in seria 2! Instructorul a plecat cu celalalt elev si timp de o ora jumatate nu s-au mai facut vazuti. Am stat ca pe ace sa tin de sase daca vine examinatorul si sa-l anunt pe instructor. Examinatorul a venit in cele din urma (timp in care probabil ca si-a rezlolvat spagile), astfel ca imi sun instructorul care ma anunta cu nonsalanta ca deja masina este ocupata cu examenul celuilalt elev al sau. Ii comunic situatia examinatorului care se enerveaza si imi spune sa vin in seria a saptea! Avand deja experiente cu ultima serie, m-am enervat, si am abesntat la examen, salvandu-mi demintatea calcata in picioare, si probabil (daca se respecta regula ca ultima serie sa pice) un nou traseu de sala dat aiurea! Acum caut o masina pe care sa dau traseul, atunci cand voi fi reprogramat, avand in vedere profesionalismul instructorului cu care am facut pana acum! Daca imi permiteti am sa-i dau si numele, pentru alti "prosti" care ar putea sa-i pice in plasa... Simion Adrian, PFA, cu sediul pe strada Ceahlaului, Bucuresti (zona Crangasi)!

(P.S. ca sa nu mai vorbim de exorbitanta suma de 100 RON pentru asigurarea masinii in timpul examenului, pe care inspirat fiin nu i-am platit-o, si el nu m-a avut cu nimic la mana)!

victor del corco spunea...

Logheaza-te pe forumul incepator.ro si cere niste referinte.

Anonim spunea...

Probabil ai una din cele mai bune scoli de soferi din brasov si din cauza rezultatelor te sapa la conducere. Daca ai rezultate bune singurul loc unde te pot sapa, este examenul de conducere. Fi sigur ca te vor sapa in continuare daca nu iei atitudine. Acelasi lucru l-am patit eu in Timisoara,dar dupa 11 luni in care mi-au bagat acelasi examinator (repartizat de softul de la Bucuresti)se pare ca am remediat situatia. Se pare ca ai in coasta cateva firme mari cu rezultate mult mai slabe carora le-ai lezat interesele. Sti si tu cum este , totul porneste de la ,,cascaval''.
Daca te deranjeaza softul nu inteleg de ce nu te adresezi la oficiul concurentei ?
Un soft special pentru scolile de soferi, autorizat UE cu de cel putin 4 - 5 ori mai maulta animatie 3D, costa in Germania 22(douazeci si doi) euro. Nu inteleg de ce ti se pare mult sa dai 1300 euro pe un soft romanesc ?
Daca ti-am stricat ziua poti sa ma injuri la adresa de jos.
turbomaster.ovi@gmail.com

victor del corco spunea...

Procentul de promovabilitate este foarte bun, dar cu doua masini nu cred ca fac concurenta scolilor mari, in Brasov sunt foarte multe scoli mici si instructori independenti foarte buni si atunci suntem impreuna o concurenta serioasa. Cascaval al nostru se lupta de ani buni in minister sa apara o lege care sa inchida scolile mici si instructorii independenti si iata ca a reusit.
E posibil sa ajung si la Oficiul concurentei. Noile reglementari sunt o manevra politica.

Arsene Radu spunea...

salut tuturor...din nefericire acum 5 zile am picat (sala)...ma intrebam daca se poate sa ma duc sa bag dosarul daca nu au trecut 15 zile pentru ca pe 12 am programare si nu vreau sa o pierd...deci as vrea sa stiu ca sa nu ma duc degeaba...multumesc anticipat

victor del corco spunea...

Nu te poti programa mai repede de 15 zile calendaristice si oricum programarea la traseu ai pierdut-o, trebuie sa faci o noua programare.

Ana spunea...

buna! Am examen - a 4a oara - vineri - ior! Nu stiu ce sa mai fac pt a-l promova!
:(
Ultima data pe tipa din fata mea a examinat-o fix trei min si pe mine 30 min!
E imposibil sa nu gresesti in 30 min!
Care este ideea?
Am niste emotii! :((

victor del corco spunea...

De ce ai picat pana acum? Consideri ca sti sa conduci, dar ai fost nedreptatita? Ai incercat sa te evalueze alt instructor pentru a doua opinie?

Anonim spunea...

BUNA
ACUM INTELEG CAT DE GREU ESTE SA IEI TRASEUL,EU ASTAZI AM PICAT SI SUNT TRISTA DAR STITI DC SUNT ASA PT CA GRESELILE PE CARE LE-AM FACUT AU FOST FOARTE MICI( NU AM DAT SEMNAL/AM NU MAM ASIGURAT IN OGLINZI ) BUN AM GRESIT DAR CATE PUNCTE MIA SCAZUT DE MA PICAT ? IN COMPARATIE CU PERSOANA LA CARE AM ASISTAT CA MARTOR EX :MOTORUL SA OPRIT DE 3 ORI LA SENS GIRATORIU MAI AVEA AVEA UN PIC SI URCA PE ROND ....SI CA LA SF CAND O PUNE SA PARCHEZE PE DREAPTA BINENTELES CA NICI ACOLO NU SA DESCURCAT IN LOC SA PARCHEZE PE DREAPTA CUM IA SPUS EA A INTELES LA STANGA SI CAT PE CE SA FACEM ACCIDENT SI SURPRIZA A LUAT CARNETUL DIN CONTRA A FOST SI FELICITATA :)
E GREU ASTAZI CAT AI STII SA CONDUCI DE BINE DACA NU DAI....NU ARE NICI UN REZULTAT

victor del corco spunea...

Nu fi trista, a fost o experienta, treci peste asta, viata nu e dreapta totdeauna. Lupta pana la capat si nu ceda.

Anonim spunea...

|Apropo de traseu picat.\Am fost martor inainte de examenul la traseu la o discutie in locul de unde se pleaca la examen in \Brasov cum ca spaga la traseu este de 200 \E .|Dupa aceea ma urc ca martor intr-o masina unde domnisoara a condus exact 15 min,fara a schimba in viteza a treia macar,pe traseu drept.|Si pe altii ii baga prin sensuri giratorii de doua ori sau trasee destul de grele si intens circulate.\Dar nu asta e problema mea desi e clar ca la prima fata traseul era aranjat.\Eu ma intreb de ce nu sunt trasee stabilite pentru examen asa cum e in strainatate.Vorbesc in cunostiinta de cauza.\MA refer la egaitatea dificultatii si atunci nu are nimeni de comentat ..dar...cum zice cineva..traim in \Romania...

victor del corco spunea...

Daca ar fi trasee prestabilite atunci toti instructorii ar merge doar pe acestea. Asa suntem nevoiti sa parcurgem aproape toate zonele din oras. Restul nu comentez, fiecare isi ia soarta in maini, eu nu incurajez aceste practici, de bani aceia te fac pilot de curse

Anonim spunea...

Salutare ! miercuri sunt programat la traseu si din ce-am citit pe blog mai mult ca sigur voi pica si m-am gandit sa ma reprogramez avand in vedere ca la randul meu am un instructor care nu m-a invatat: parcarea laterala,plecarea din rampa etc :( ce parere aveti ? astept raspuns ,ms (ps: scoala am facut-o prin liceu so...n-am platit decat pentru acte )

Corina spunea...

Poate va amintiti de mine - incepusem scoala in 31.01.2008 - am tot dat examenul din octombrie 2008 pana in august 2009 - cand mi-a expirat scoala - de 7 ori din care o singura data am picat sala cu 20 de puncte, in rest...traseul...de multe ori fara sa inteleg de ce - apoi, recunosc, si asa emotiva, nu mai speram sa-l iau...
Mi s-a tot sugerat ca...nu se ia pe bune...
M-am incapatanat:
Am refacut scoala, in alta parte, in perioada sept. - dec.2009, apoi am dat examenul in ianuarie - pe 11.01.2010 sala si pe 15.01.2010 traseul - am luat din prima!
Sincer inca nu realizez - nici nu am putut sa ma bucur - nu-mi venea sa cred...

victor del corco spunea...

Felicitari, deci se poate.

victor del corco spunea...

Recomandarea mea este sa amani traseul sa iei 3-4 sedinte suplimentare cu alt instructor. Stabilesti de la inceput pretul, cat dureaza sedinta si ce anume vrei sa exersezi.

Anonim spunea...

buna ziua.Am si eu o intrebare pentru dvs.

am data sala acum 3 saptamani la pitesti si nu am luat,iar azi cand m-am dus sa ma reprogramez mi-au spus ca orasul il voi da in Pitesti si u in C de Arges de unde sunt eu ceea ce mi se pare o absurditate.

Ce sfat aveti pentru mine avand in vedere ca o sa dau "orasul" intr-un oras pe care mici nu il cunosc...ce sa fac!!!

victor del corco spunea...

Trebuie inchiriata masina pentru examen si luate 5 sedinte suplimentare in Pitesti, altfel va fi greu. Astfel te evalueaza alt instructor si vei sti cum conduci.

Anonim spunea...

am auzit (de la un prieten care s-a uitat aseara la stiri) ca, acum, daca esti "Admis" la sala si pici la traseu, nu mai trebuie sa repeti sala. Asa o fi? (nu prea am incredere in prietenul asta pt ca-i mai place sa mai nascoceasca... :D ). ms anticipat.

victor del corco spunea...

Nu stiu nimic oficial, daca se schimba ceva va anunt.

victor del corco spunea...

Nu stiu nimic oficial, daca se schimba ceva va anunt.

V.Bogdan spunea...

Buna ziua! Domnule Victor as avea si eu o intrebare....Cu cat timp inainte de a implini 18 ani ma pot apuca de scoala?
Si din ce carte as putea sa ma apuc de invatat inainte sa ma apuc propriu-zis de scoala de soferi?

Multumesc anticipat!

victor del corco spunea...

Te poti inscrie cu 3 luni inainte de a implini 18 ani. Pe incepator.ro gasesti legislatia, chestionare si un forum pentru nelamuririle tale, eu am user victor2007

Vladutz spunea...

Buna, ma numesc vladutz, si acum o saptamana, am dat proba teoretica,trecand-o cu succes, azi am dat traseul, din pacate nereusind sal iau, din cauza unui alt autovehicul scoala, care ma zapacit cu semnalizatoarele lui, oricum si eu am fost de vina ca nu am fost mai atent,asi dori sami spuneti legea in legatura cu proba teoretica si traseul, vreau sa stiu daca trebuie sa dau sala din nou, a 16zi dupa ce am cazut traseul, instructorul mai este obligat sa vina cu masina lui,trebuie sa platesc examenul auto si traseul...ms anticipat.

victor del corco spunea...

Daca ai picat traseul trebuie sa dai sala dupa 15 zile. Contractual instructorul nu mai are nicio obligatie fata de tine, trebuie sa intrebi cat costa sedinta suplimentara si masina la urmatorul examen.

Anonim spunea...

K, multumesc, oricum porcarie si cu aceasta institutie a statului...

Anonim spunea...

Am luat si eu sala, dar am emotii, mi-e frica, nu stiu ce sa fac la traseu.
Instructorul mi-a cerut bani,toti coruptii, sunt din orasul in care "banul face legea"

PS: cred iau ceva alcool la bord inainte sa dau traseul:))

victor del corco spunea...

Nu este o solutie buna sa bei, prima conditie necesara sa iei un examen este sa te prezinti. Daca esti nesigur atunci schimba instructorul daca esti nemultumit de el.

Anonim spunea...

Salutare ! Am inceput si eu scoala de profesionisti C si E la TGV.Imi este sila de drumurile din Romania.. Fac orele de condus,sunt venit din Spania. Pietonii iti sar in fata, biciclisti,caini peste tot,copaci bagati aproape in strada,unele indicatoare ascunse dupa copaci,adevarate cratere(gropi) pe strazi,carute fara numar, si pe langa astea te mai temi de sala si de examinator. Eu cred ca dupa ce voi termina cu permisul si voi lua sala si orasul am cateva posibilitati in viata avand in vedere teoria care stau sa o invat pt sala. Ex:Ma fac Politist,Pompier,Asistent Medical,Mecanic Auto,La Vulcanizare,Sau Tirist hahaha. Am intampinat o intrebare genul.. Intr'un vehicul cu TRACTIUNE ANIMALA se interzice : A) Transportul de pers aflate in stare de ebrietate B) Transportul de persoane in picioare C) Transportul de copii cu varsta sub 8 ani.. Bai deci ce draku e asta ?? Intrebari de genu CE DISTANTA ARE HAMUL DINTRE CARUTA SI CAL ... CATE CUIE ARE CALU IN POTCOAVA si asa mai departe.. e de rasul lumii frate.. Mergi pe o strada cu 2 bezi pe sensul de deplasare si te baga instructorul pe banda 1 si defapt mergi pe ambele ca atingi cu camionu de copaci,, stai sa ocolesti gropi,iti sar cainii in fata. Imi pare rau ca am inceput aici scoala de soferi

Anonim spunea...

Am o intrebare si va rog sa ma ajutati daca stiti....... am dat sala luna aceasta am luat-o si m-au programat la traseul saptamana viitoare, dar nu vreau sa dau traseul ca nu sunt pregatita.Problema este ca imi expira cartea de identitatea la inceputul lunii martie. Ce pot face pot sa-mi aman traseul si sa ma prezint cu noua carte de identitate dupa ce mi se elibereaza??? Sau trebuie sa dau acum ca atfel va trebui sa-mi refac dosarul???
Sunt nedumerita....si este a 3-a oara cand dau traseul de aceea as vrea sa aman
Este un blog foarte util...felicitari

victor del corco spunea...

Poti amana traseul pana expira dosarul, daca schimbi CI nu trebuie sa refaci dosarul, atasezi o noua copie dupa buletin la dosar, conteaza doar codul numeric personal. De ce ai picat de 3 ori?

Anonim spunea...

Am si eu o mica nedumerire...Am luat sala(25/26) si mai am cateva zile si dau traseul. Insa imi e frica sa nu ma pice. Am vazut ca si aici este un filmulet insa nu am inteles foarte bine. Daca la o trecere de pietoni, e un om pe care il vezi nehotarat ca ba da sa treaca, ba se trage si nu stii ce e in capu lui, tu(ca sofer, la volan) ce trebuie sa faci? incetinesti si daca pune bovina picioru franezi repede, treci cu viteza normala pe langa el daca e inca pe trotuar(si te rogi sa nu puna picioru pe zebra) sau opresti, ii faci ceva un semn, flash'turi, beep, etc ca sa treaca si sa fii sigur ca nu se intampla nimic?...multumesc anticipat:)

victor del corco spunea...

Dar de ce sa-ti fie frica daca te pica? Doar nu te omoara nimeni! La trecerea de petoni reducem viteza si daca ni se pare ca pietonul este nehotarat atunci reducem viteza si oprim fara sa facem flash sau beep, dar sa nu exageram sa oprim chiar la toti pietonii ce asteapta pe trotuar.
Nu da o importanta prea mare acestui examen.

Anonim spunea...

Pai imi e frica pentru ca stiu ca am muncit mult si vreau sa'l iau. Si ma gandesc ca cine stie pe unde ma baga, daca se intampla cumva sa nu vad vreun semn, mi se opreste motoru sau cine stie...si de pietoni mi'e frica ca am vazut ca daca pune examinatoru frana sau mana pe volan, te pica imediat. si ma gandesc sa nu sara vreunul in fata si sa se intample asa ceva. Sau vreo necordare de prioritate in giratoriu..sper sa pic la unul de treaba...off, multumesc de ajutor:)

victor del corco spunea...

Daca ai muncit mult inseamna ca te-ai pregatit bine, ai facut tot ce ti-a stat in puteri, la fel si instructorul tau, deci nu ai de ce sa te temi si daca se intampla sa gresesti poti da acest examen timp de un an.
Priveste mai detasat acest examen.

Anonim spunea...

Am si eu o nelamurire: Am facut scoala de soferi in Constanta, unde am si viza de flotant, am dat o data examenul dar am picat. In curand o sa-mi expire viza. Intrebarea mea este mai pot da din nou examenul dupa ce imi expira viza de flotant? Multumesc

victor del corco spunea...

Trebuie sa reinnoiti viza pe cel putin 6 luni, altfel dai examen la adresa din buletin.

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. Dar daca imi fac viza de flotant pe alta adresa (sau schimb buletinul pe o adresa din Constanta, pentru ca acum am aceasta posibilitate), pot da examenul din nou tot in Constanta? Si daca da, trebuie sa depun un nou dosar?

victor del corco spunea...

Nu conteaza adresa, important este sa fie in Constanta, nu trebuie alt dosar, atasati o copie dupa noua viza la dosar.

Anonim spunea...

Buna ZIua.VA rog sa-mi spuneti si mie daca doriti la cate zile trebuie sa ma duc iara la sa dau sala daca am picat la traseu ca unele persoae spun ca dupa 15 zile lucratoare adica vreo trei saptamani sau dupa 15 zile calendaristice adica incluzand si sambata si duminica.va multumesc

victor del corco spunea...

15 zile calendaristice, in a 16-a zi te poti prezenta la examen.

Marius spunea...

Pot sa sau orasu dacă mi-a expirat școala si sala o am luata? Va multumesc !

Anonim spunea...

buna ziua,vreau sa ma lamuriti un pic si pe mine cu ceva.am data prima data sala am luat cu 24 dar am picat la traseu (ca ma picat cu un tampit si nu am avut ce face).acuma am dat iarasi sala dar din pacate am picat cu 21.va rog sa imi spuneti dupa cat timp pot sa dau din nou sala, mai exact dupa cate zile calendaristice sau lucratoare ,ca ma prezint in ziua respectiva ca sunt atat de ambitioasa ca nici nu ma gandesc sa nu imi vad permisul in portofel.multumesc anticipat pentru raspuns si multa bafta tuturor!!!

victor del corco spunea...

Marius, nu mai poti da traseul daca ai luat sala si a expirat dosarul, trebuie sa faci dinou scoala.

victor del corco spunea...

Daca ati picat sala puteti da dinou dupa 15 zile calendaristice, numarati 15 zile pe calendar incepand cu a doua zi dupa examen si in a 16-a zi va puteti prezenta la examen.

Anonim spunea...

Sa incep- buna ideea site-ului! Felicitari!Am dat si eu traseul si..l-am picat:-< nu sunt trista sunt mai mult nervoasa pe mine si pe spaga care se da!! am dat sala acum ceva timp ( aproape 3 saptamani) Am luat 2 sedinte suplimenare adica 4 "ore" de condus(1 ora si 15-20 de minute cu instructorul-atat dura si o sedinta la scoala) si mi-a zis ca el crede ca ma descurc si conduc corect, respectand legea. Toate bune si frumoase...a venit examintorul si mi-a zis sa trec la volan pt ca sunt fata(era respectos si foarte politicos, dragut chiar) si in spate mai era 2 baieti. Politistul a explicat cum se va desfasura proba, ca nu e acolo sa ne ia capul etc. Am condus prin locuri destul de aglomerate mai ales din cauza orei 10-11 dimineata. Unele strazi erau blocate si am intrat printre blocuri, unde abia avea loc masina. Mi-a zis "Foarte bine" chiar ca ma asigur ca folosesc vitezele corespunzatore. Am dat prioriate pietonilor, masinilor, tot!Apoi a trebuit sa il si astept chiar... ca omu' avea de rezolvat treburi. L-am asteptat 20 de minute aproape in masina cu ceilalti baieti. A veit in cele din urma si am reluat timpul-mai aveam vreo 10 minute(in total 28 de minute m-a tinut). La fel totul bine si frumos. Am ajuns la o intersectie cu un squar si mi-a zis la stanga. Nu stiu cum am inteles eu prost si vroiam sa intorc ocolind squarul. Mi-am dat seama dar tot a fost o greseala!!Dar m-m asigurat! Apoi am intrat pe o straduta si m-a pus sa fac o intoarcere din 3 miscari. Strada era mult pea strimta si normal ar fi trebuit sa intru putin pe bordura cand dadeam cu spatele-nu am facut-o insa. Apoi m-am pierdt oarecum si nu stiu de ce! Am tras-evident-de volan inves si apoi mi-am dat seama insa deja eram prea in fata si am trecut foarte aproape de bordura. Atunci s-a enervat si mi-a mai zis ca nici nu am acordat prioritate mai inainte la squar( cu toate ca nu era nicio masina atat de aproape-cel putin eu nu tin minte si jur ca M-AM UITAT!) si ca nu are ce sa imi faca sunt ma mult de 21 de puncte la care mi-a mai dat si "bonus" ca nu as fi semnalizat(iarasi nu am inteles) si nici nu am pastrat banda si ca nu stiu sa iau viraje (dupa ce mai sus a zis ca e bine). Mai suspect de atat...colac peste pupaza m-a dat jos din masina cu dosarul pe o straduta mai departe de locul de plecare si mi-a zis ca ei isi continua treburile ,stiu eu cum a ajung inapoi!:| Mentionez ca acei baieti mai dadusera traseul si picasera-unul o data si altul de 2 ori tot la acest examinator, care culmea e cunoscut ca fiind darnic si..."primitor"!Acum trebuie sa dau iarasi sala peste 15 zile ceea ce mi se pare o prostie!:(

victor del corco spunea...

Imi pare rau, dar daca vei citi comentariile de pe blog vei vedea ca majoritatea cursantilor au aceasta problema la examen, pretentiile examinatorilor sunt prea mari in comparatie cu ce se invata la scoala, iar tendinta de a pica pe cei care dau prima data este generala.
Mergi mai departe , a fost o experienta si ce nu te omoara te intareste.

Sandu Andronache spunea...

Am fost la un pas de infarct.Am picat astazi traseul.
Am un instructor privat,care l-am intalnit la inscrierea in scoala.Nu cunosteam niciun instructor(sunt de ceva timp in Bucuresti si a trebuit sa fac scoala in Alexandria orasul din buletin,unde nu prea mai cunosc pe nimeni)m-am gandit ca ma "vrajeste",ca un jmenar,dar mi-a fost foarte greu sa-mi dau seama de cel care nu ar fi facut la fel.
I-am dat dat o parte din bani,iar dupa o saptamana am achitat(fiind multumit de primele 3 ore pe care le facusem in oras).Dar ce sa vezi ca dupa aceea nu mai am programat nici o ora,ma suna dimineata fara sa stiu,ca sa cobor in 10 minute.Mentionez ca am facut vreo 17-18 ore si nicio sedinta nu a tinut mai mult de 45 de minute,inafara de primele 3 care aveau cam vreo 50-55min si cu exceptia uneia,in care am fost intr-un sat la 60Km de localitate si am condus la intoarcere(cam 65min).10-12 ore am condus inafara localitatii,ducandu-ne in sate alaturate sa isi ia elevii,deci eu faceam pe taximetristul,fiind din oras.Am luat sala cu 25 i-am zis de la obraz,sa ne intalnim sa facem cateva ore sa invat gararea,plecarea din rampa si ce mai trebuie.Plecarea din rampa(o facusem odata,dar nu prea era rampa,era o inclinati foarte mica,unde am pornit aproape normal) mi-a promis,ca o invatam in "dimineata cu traseul".Am facut de doua ori gararea cu spatele,de fiecare data gresit,am mers o data cu spatele,o parcare din 3miscari ,gresita si cam atat,el fiind sigur ca politistul ma pune sa fac o singura manevra:ori mersul cu spatele ori gararea care sigur atunci imi va iesi.
La traseu am fost primul examinat(nu am mai apucat sa invat plecarea din rampa,cum facese el planul).Politistul a fost foarte corect,eu am fost foarte nepregatit.La iesire din zona de plecare,aveam plecarea din rampa care trebuia sa o fac de doaua ori,deoarece in fata mea mai era o masina.Nu mai era cum stiam eu de la singura care o mai facusem si care nu era tocmai o plecare in rampa.Am grestit prima data(mi s-a oprit motorul),apoi am reusit sa plec pana in varful rampei,m-am asigurat si cand sa plec am gresit iar(la fel motorul).De fiecare data nu am accelerat indeajuns,asta imi dau seama acum,dupa ce am citit blogul dumneavoastra.Politistul mi-a spus ca ma va depuncta(9p).Merg spre iesirea orasului,fac intoarcerea intr-un rond de servis,unde trebuia sa observ indicatorul ocolire,dar care era orientat cu spatele spre mine.
Am intrat mai apoi pe o strada,unde m-a pus sa fac gararea cu spatele,pe care am gresit-o,deoarece nu am reusit sa urc rotile din fata,si mi s-a oprit si aici motorul(8p).Pe aceiasi strada intoarcerea in 3 miscari,uit semnalizarea(5p).Mergem pe alta strada,fac mersul inapoi,ajung pe o alta strada ma pune sa intru cu fata in parcare pe dreapta,semnalizez,in acelasi timp politistul vorbea,sa ne intoarcem la locul plecarii,si ascultand la el uit sa semnalizez stanga(2p).total 24=respins
Ce era cel mai important de zis e ca cu o zi inainte instructorul,imi propune "sa aranjez,ca nu poti fi sigur niciodata"Desi el stia ca eu sunt varza,si pe lucrul asta se si axa,ca sa ii mai iasa si lui 50E.
I-am zis sa imi dea el bani,ca sa aranjez,ca eu l-am platit pe el sa ma invete sa conduc,nu sa dau spaga si cand voi iesi cu masina pe strada sa mor.Ne-am cam suparat si cum era si normal dupa ce am picat am inceput sa ii reprosez ca e numai vina lui...ca m-a dus cu zaharelu',si ca nu am facut orele.A inceput sa zica,ca nu e problema ca o sa iau data viitoare,ca sa il sun sa ne mai pregatim,ca e nevoie.
Am inceput sa tip si nu stiu cum m-am abtinut sa nu ii zbor capul de pe umeri,pentru ca acelasi lucru imi spusese si inainte de traseu.
O sa incer sa invat cam tot ce scrie pe site,de unul singur.
Mi-am scris experienta,ca cei ce vad ca se aseamana ceva de aici cu cazul lor,sa evite in secunda 2,si sa isi ameninte instructorii si sa le ceara banii inapoi.

Sandu Andronache spunea...

Da.Sa dai sala iar dupa ce pici la traseu e cea mai mare prostie posibila.Pai barem nu te programeaza mai repedela traseu.Dai un examen in 5 saptamani...ce e asta?
Inteleg ca daca pici sala,ai nevoie de ceva timp sa mai inveti,dar daca pici traseul,de ce trebuie sa mai astepti 5 saptamani sa dai iar???
pentru mine a fost de anticipat ca o sa pic traseu...cat as fi invatat eu,daca am facut 18 ore ,dintre care 11 inafara localitari,fara manevre fara nimic,doar tineam covrigul in mana si imi zicea idiotu ca sa invat sa merg cu a 5cea.De parca examinatorul ma punea sa merg cu a 5cea in oras.

Ciprian spunea...

Eu am picat la traseu pe 23.08,cand pot da din nou sala pe 6,7 sau 8?
Multumesc anticipat.

victor del corco spunea...

Ciprian, pe 8 te poti prezenta la examen.

victor del corco spunea...

Sandu, scoala o poti face in ce oras vrei, doar examenul il dai in orasul de resedinta. Poti face o viza de flotant in Bucuresti pe cel putin 6 luni, gasesti un instructor bun sa te invete si poti da exameb in Bucuresti.

Adina spunea...

Buna..
Am dat acum 2 zile traseul:( din pacate l-am picat( am avut ghinion..itnr-o intersectie nu era nici o masina , nimic pana cand a aparut deodata biciclistul cand sa dau eu virajul la stanga..si politistul mi-a pus frana:(...Neacordare de prioritate:-<..stiu a fost si vina mea! Data viitoare am zis ca-mi iau ochelari ..asa ca nu voi mai avea de ce sa cad!:)
Intrebarea mea este..Eu am luat prima data traseul cu 25/26.Au fost intrebari acceptabile..ca cele de pe drpciv..si le-am siut.:) ..dar mi-a dat o prietena un fel de program tot cu intrebari..si sunt multe aiurea!!! gen" Cati metri trebuie sa aiba funia sau lantul cu care se leaga manzul in spatele carutei?"?! Trebuie sa le fac si pe alea de pe cd-ul ala?! mi se par aiurea mie..sincer:(..
Cand am luat sala prima data am facut de pe"permis de conducere" si am nimerit aceleasi intrebari la examen.
Ce ziceti?:( poate sa-micada intrebari de genul ala cu manzul?..sau sa contuinui sa fac drpciv?

victor del corco spunea...

Recomandat estesa faci doar intrebarile de pe drpciv.ro, mai este cartea de la National sau incepator.ro, pentru restul nu bag mana in foc.

Adina spunea...

Aha.Multumesc de raspuns..o sa continui cu drpciv.
Cartea de la National nu o am..si nici nu vreau sa mi-o mai cumpar , o sa o imprumut de la cineva pentru intrebarile din mecanica si cam atat.

Sper sa iau traseul data viitoare!

Anonim spunea...

se poate intampla sa dau conducerea cu acelasi politist de 3 ori consecutiv,pt ca am dat de doua ori pana acuma si am picat si nu a-si mai vrea sa dau a treia oara tot cu el

victor del corco spunea...

Sigur ca se poate, dar cred ca nu examinatorul este problema ta.Vreau mai multe detalii.

robert galati spunea...

sal, am luat ex scris fiind prima data si am o nelamurire cu privire la ce obligatii , ma refer la cele economice am inainte de TRASEU: trebuie sa platesc (inchirierea) in ziua respectiva a masini cu care am facut instructajul? si mai era o regula ceva de genu trebuie sa refaci 2h inainte de traseu in caz ca nu ai luat din prima? mie mi-a spus instructorul ca atrebuie sa vin cu 60 lei la ex dar nu am inteles ptr ce .. pe langa orele suplimentare daca vreau..

victor del corco spunea...

Pai tu ai platit 15 sedinte de conducere in contract, daca le-ai facut pe toate trebuie sa platesti masina si instructorul la examen.In contract scrie daca primul examen intra in pretul initial sau trebuie platit.

Anonim spunea...

In primul rand felicitari pentru blog!Este o binecuvantare...aflii foarte multe chestii.Si acum sa revin la nelamurirea mea...Sunt student in Iasi,am viza de flotant pe Iasi...cu domiciliul in Sulina,jud. Tulcea.Si m-am apucat sa fac scoala de soferi aici in Iasi...Am facut deja cateva ore de condus si din cateva discutii purtate cu instructorul am ajuns la urmatoarea concluzie:traseul se ia extrem de greu in Iasi.Ceea ce m-ar interesa...dupa ce termin orele de condus la scoala de soferi de aici din Iasi, ma pot duce sa dau sala si traseul in Tulcea?(acolo e mult mai lejer orasul).Si daca da,in ce conditii?trebuie sa platesc alta scoala de soferi si sa fac iar cele 30 de ore de condus?in principal ma intereseaza cat ma costa sa ma duc sa dau traseul acolo.Multumesc anticipat,Antonio.

victor del corco spunea...

Trebuie sa cauti un instructor in Tulcea cu o masina asemanatoare cu cea pe care ai facut scoala si sa iei cateva sedinte suplimentare si sa inchiriezi masina la examen. Platesti taxa de examinare si taxa de permis si dai sala.

Doctorstomatolog spunea...

Am dat azi traseul la Bv pt prima data....am picat,m-a dus 100 m,apoi m-a tras pe dreapta si m-a picat pe motiv ca nu tin distanta laterala,nu inteleg de ce asa putin,nici macar nu am ajuns la o intersectie:( cat despre instructor nu ma simt pregatita,mereu tipa la mine si nu m-a inavatat nimic,tot ce am invatat stiu de la sotul meu,imi pare rau ca nu l-am schimbat,am crezut ca e vina mea si ca eu gresesc si el tipa,desi nu era normal,toate sedintele s-a comportat ca un isteric

victor del corco spunea...

Daca instructorul nu si-a facut datoria atunci examinatorul a simtit asta si a preferat sa nu va lase in trafic ca sa nu iasa vre-o tragedie. Cu ce examinator?

Flori spunea...

Am dat ieri traseul! Am picat bineinteles pentru ca examinatorii din Alexandria nici nu se uita la tine fara 200E. Sa va spun si de ce am picat:
1) La plecarea in rampa mi s-a oprit motorul in mod spectaculos dupa ce masina a dat sa plece, ceea ce ma face sa cred ca mi-a calcat frana, dar sa presupunem totusi ca a fost greseala mea.
2) Pe o strada cu 2 benzi pe sens, unde eu eram pe prima banda(dreapta) un pieton pe partea stanga abia pusese piciorul pe trecere. Imi calca dobitocul frana si zice: "Don'soara un' te uiti? N-o vezi pa mamaia?" ii spun ca nu era pe sensul meu de mers si el rapunde: "Nu conteaza! Ii acorzi prioritate!" il intreb politicos de ce in carte scrie sa le acord prioritate doar celor care sunt pe sensul meu de mers tinand cont si de faptul ca "mamaia" e la 3 benzi distanta si zice sa-i arat unde scrie in carte. Ii spun ca nu am cartea la mine si stiti ce imi raspunde? "ASTA E! Ne vedem si data viitoare.", iar in momentul in care eu zic "Doamne fereste!" este bineinteles foarte indignat de faptul ca am "prea mult tupeu" ii spun si eu ca "ASTA E!" trag pe dreapta si trec in spate. 5+21=26 Respins
Bineinteles ca a stat foarte imbufnat si s-a razbunat si pe colegul meu.
Acum spuneti dumneavoastra, sunt eu nebuna? Trebuia sa acord prioritate pietonului?

victor del corco spunea...

Nu erai obligata sa acorzi prioritate daca era pe sensul opus, a fost doar un pretext.
Nu vreau sa comentez prestatia examinatorilor, unii au ramas militieni de pe vremea comunista.
Multi nu au notiuni de pedagogie sau psihologie si nu prea stiu ei legea.
Sa nu dai spaga!

flori spunea...

Nu am de gand sa dau!
Tata munceste 1 luna de zile cate 12 ore pe zi pentru 200E, deci nici nu se pune problema! Instructorul meu mi-a zis la fel, ca nu are rost sa dau bani degeaba.
Acesti examinatori aparuti la apelul bocancilor n-au pic de scrupule, n-au respect de sine si nici nu se gandesc ca Cineva acolo sus ii vede si s-ar putea sa-i pedepseasca direct proportional cu sumele pe care le incaseaza ei. Si ganditi-va ca sunt 200E x multe multe persoane.
Dar ei cand se uita la stiri si vad cate un accident in care soferul s-a stins din viata sau copii cu varste fragede care sunt in stare grava la spital, oare isi pun intrebarea: "Asta o fi unu caruia i-am dat eu permisul pe spaga?"
Oare atat valoreaza vietile noastre? 200E?
NU MAI DATI SPAGA!

Anonim spunea...

Buna ziua .

Maine (11.11.2011) ma duc sa dau sala si as avea si eu o intrebare . Am auzit ca daca iei sala , te programeaza la traseu dupa aproximativ 4 saptamani , e adevarat? Daca e asa , mi se pare absurt , dupa o luna iti iesi din mana , trebuie sa iti iei ore suplimentare si nu toti au bani pentru ore suplimentare . Multumesc

victor del corco spunea...

Depinde de numarul de locuri disponibile, dar stiu ca la primul examen te programeaza mai repede, depinde si cand are scoala ta zi de examen, etc.

Anonim spunea...

buna ziua, am citit si eu comentariile, foarte interesant. vineri 19.12.2011 dau traseul si nu ma simt deloc pregatita, am facut cele 30 de ore si ceva suplimentare dar tot nu simt ca merge. instructorul meu are un temperament agresiv ( verbal) si eu ma pierd f f f repede. asa au fost toate sedintele si am emotii f mari in privinta examenului. am vrut sa aman dar dau acum si daca nu iau as dori sa ma ajutati in vederea gasirii unui instructor particular sau de la o alta scoala cu care sa mai fac niste ore. am nevoie de o persoana calma si cu f multa rabdare. sunt din brasov. multumesc

Anonim spunea...

SALUTARE
Hai sa nu m-ai dramatzam atit eu am luat traseu din adoua incercare fara spaga in tradevar e m-ai greu dar nu imposibil am promovat pe data de 12/01 2012

victor del corco spunea...

Felicitari!
Aici fiecare poate sa-si exprime gandurile si necazurile, pentru unii acest examen este chiar dramatic dpdv emotional, sa ascultam pe fiecare si daca putem sa ajutam cu ceva sfaturi si incurajari.

Anonim spunea...

si eu sunt patita cu scoala de soferi dinu..in timp ce eu conduceam,instructoru meu citea ziarul,din prima zi m a bagat pe traseu,mi a arat bordul masinii si..da i bataie pe sosea...sa nu mai zic k m a amanat 2 sapt k si a luat omu concediu si uite asa au trecut degeaba 2 sapt din doasrul meu..si culmea dupa ce am luat sala il sun sa i zic k am examen peste o sapt..si auziti raspuns:am vandut masina!!!la care ii zic pai si eu pe ce dau??
el:nu stiu!!!si am patit un milion k sa dau pe masina aia...si uite k am ajuns sa platesc alt instructor,alte ore k sa pot sa ma prezint la examen..toti sunt numai pe interes acum,nu i intereseaza cum conduci,ei stau pe scaun si si fac orele de munk..

Anonim spunea...

Vai de mine ce de peripetii cu permisul asta!Eu am luat sala (25 pct.) si miercuri am traseul. Ma regasesc in multe din comentariile voastre, am asa o spaima de examenul asta!

Anonim spunea...

Buna ziua, am si eu o intrebare, am dat de 2 ori examenul in orasul de domiciliu si lam picat, dar acum ma mut in alt oras si imi fac viza de flotant, pot da in noul oras examenul la scoala?

Va multumesc

victor del corco spunea...

Da, cu viza de flotant se poate, dar mai intai trebuie sa mergi la serviciul examinari in orasul in care ai dat eamen sa te scoata din evidenta lor.

Unknown spunea...

Buna
Eu sunt din cluj
Miine am examenul traseul (capat linia 3) si am emotii chiar daca am condus la tara masina lui fratelo
si mai am habar si am facut scoala binisor, dar ma cam stresez ca nu sunt atent nu ma pot concentra pe masina nu sunt stapin pe situatie, as vrea sa conduc singur sau masina lui Fratele.
Sper sa fie miine ok.
Vin miine cu detaliii.
Multumesc.

victor del corco spunea...

Dan, nu pot sa public comentariul tau in care ai dat un nume.

Anonim spunea...

Buna ziua. Multumesc lui Dumnezeu, astazi am avut proba practica permis cat C in Iasi, si l-am si luat. Dar de curiozitate, acel total pe care il are examinatorul pe fisa de examen ce e? E restul pana la 21 sau doar puntele cu care am fost penalizat. Eu sa fiu sincer am gresit o data pe care o stiu, si anume faptul ca nu m-am incadrat corect pe o banda, si in rest mici probleme la schimbatul treptelor raportat la viteza pe care o aveam, si fie era motorul prea turat fie putin subturat. (mai des prima varianta).

Anonim spunea...

am si eu o intrebare.am fost astazi si am dat sala pentru categoria CE. si domnul de acolo m-a programat in 16.01.2014(foarte tarziu, in conditiile in care instructorul mi-a spus ca am sanse sa ma programeze in 28.11.2013). Am impresia ca a crezut ca sunt la examen pentru categoria B.se poate sa ma duc sa ma programez pe o data pana in data aceea?as fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde.respect

victor del corco spunea...

Programarile se fac in functie de numarul de locuri si de examinatori disponibili.
Teoretic se poate face o cerere la sef serviciu examinari pentru reprogamare daca aveti un motiv de genul plecat din tara sau altceva.

Anonim spunea...

Buna ziua. Stiti daca se poate face cumva sa dai traseul mai repede? Maine ma duc sala si au ajuns cu programarile la jum lui februarie.. :(

Ale' spunea...

Victor stii cumva daca pentru reprogramare la traseu, atunci cand te duci sa faci cererea la sef serviciu trebuie sa ii duci si dovada?

victor del corco spunea...

Mai repede se poate cum spuneam, dar trebuie un motiv intemeiat si desigur ca dovada este necesara, cum ar fi un bilet de avion.
Ideea este ca toti cursantii ar vrea sa dea mai repede, dar locurile sunt limtate in functie de numarul de examinatori disponubil.
Un examinator poate examina intro zi maxim 14 cursanti.
Stiu ca la Brasov cei care dau prima data sunt programati la maxim 2-3 saptamani, iar pe restantieri la 1 luna sau mai mult.
Deci daca inveti si iei sala din prima poti da traseul mai repede.
Trebuie sa tineti cont si de perioda actuala de sarbatori.

Anonim spunea...

Buna,

Am dat si eu traseul astazi, din pacate am picat :( desi nu consider ca au fost motive intemeiate... Se pare ca politistul a avut boala pe fete, cand s-a urcat in masina si a vazut ca in spate erau numai baieti s-a exprimat "In sfarsit baieti, ca m-am saturat numai de fete". Iar eu fiind la volan, am ramas blocata. In sfarsit, am plecat la drum, insa greselile pe care le-am facut nu cred ca au fost atat de grave. Am uitat sa semnalizez o singura data, in momentul in care am virat dreapta si am oprit la semnul cedeaza trecerea, deoarece am obs ca vine o masina si am crezut ca e pe banda pe care urma sa intru. Apoi el a inceput sa invoce alte motive, de ex. mi-a spus ca la urmatorul sens vom face stanga, eu am semnalizat, m-am incadrat pe banda a doua, iar el foarte revoltat m-a intrebat daca nu observ ca oblig pe celelalte masini sa ma depaseasca prin dreapta. In fine, cand am iesit din sens, domnul foarte iritat mi-a transmis ca ma va sanctiona ca nu m-am asigurat din dreapta. Astea au fost motivele pt care m-a picat. Nu s-a tinut cont si de ceea ce am stiut sa fac, am dat cu spatele, am parcat lateral intre doua masini si mi-a iesit perfect, m-am incadrat corespunzator de fiecare data, etc... Nu mai conteaza acum, ideea e ca te descurajeaza foarte mult astfel de oameni.... nici nu-mi mai vine sa mai dau a doua oara... Multa bafta pt cei ce vor da.... si sa va stapaniti emotiile.

Anonim spunea...

Buna ziua. Am si eu o intrebare: acum 2 zile am picat traseul...cate ore suplimentare sunt obligatorii prin lege pentru a ma putea prezenta iar la examen? Am inteles ca 6... Va multumesc!

victor del corco spunea...

Legea nu va oblga sa faceti ore suplimentare.
Va recomand doua sau trei sedinte inainte de examen.

Anonim spunea...

Buna seara domnule Victor as vrea sa va întreb si eu dacă eu am fost programat pentru traseu cat.CE pe data de 15 Martie 2014 doar ca nu m-am prezentat , plecând din tara urgent in Italia pentru un contract de munca pe care il dețin de 8 ani si nu puteam lipsi . As vrea sa va întreb daca eu m-a întorc abia pe data de 9 Decembrie 2014 , anul meu de școlarizare terminânduse pe data de 22 Decembrie. Eu sunt deja reprogramat de dânsi sau trebuie sa merg eu pentru reprogramare si dacă o sa m-a reprogrameze după data de 22 voi mai putea susține acel examen chiar dacă anul meu de școlarizare sa terminat ????? Va multumesc in anticipo si scuze dacă V-am deranjat .

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 204   Mai noi› Cele mai noi»