vineri, 17 iunie 2011

Viata ta este in mainile mele !

Scoala de soferi in Brasov a devenit un curs de tehnici esentiale de supravietuire in urma ultimelor modificari : viteza maxim admisa in Brasov 60 km/h sau 70 km/h pe unele portiuni si exigenta crescuta a examinatorilor, astfel cursantul trebuie sa faca multe exercitii de manevrabilitate la viteza mare si un efort suplimentar de marirea atentiei distributive, precum si scaderea timpului de reactie. In Brasov, cel mai greu pentru cursanti este parcurgerea giratoriilor, deplasarea cu viteza marita si trecerile pentru pietoni.

10 comentarii:

Alin Mihai spunea...

Si daca ai norocul sa mai dai si peste instructori ca in fimuletul de mai jos ..

http://www.trafictube.ro/superinstructorul-auto/

Se vede de ce am ales eu Kronvic :).

victor del corco spunea...

I se rupe instructorului de becurile de frana, ca doar nu e masina lui, dar la trecerile de pietoni a fost tare. Eu incerc sa merg perfect ca doar scrie pe masina numele firmei mele, uneori mai gresesc si eu.

Alin Jehac spunea...

E una sa mai gresesti, si e alta sa mergi din greseala in greseala.

Alin Jehac spunea...

Un mic sfat pentru cei care ii prinde furtuna pe drum (in masina). Ma refer cand apa e de aproape jumatate de metru pe sosea cum circuli ? Pe diferite forumuri cica ar fi bine sa nu opresti motorul ..


Astept raspuns.
Multumesc.

victor del corco spunea...

Aici e mai mult de discutat, motoarele mai vechi, dacia 1310 sau oltcit, au probleme mari daca intra apa la motor la instalatia de aprindere(nu se mai produce scanteia la bujii si motorul se opreste), la motoarele pe benzina moderne nu mai este problema asta, important este ca apa sa nu fie atat de adanca ancat sa intre in filtrul de aer.Motoarele diesel nu au nicio problema cu apa. Sunt unele masini de teren cu motor diesel care au un dispozitiv montat inainte de admisia aerului in filtru (un fel de trompa ridicata mult deasupra motorului si astfel masina poate merge prin apa adinca care poate depasii nivelul motorului). Bineinteles ca nu e bine sa opresti motorul, dar viteza de deplassare sa nu fie prea mare ca se creaza valuri care pot creea necazuri celorlalti soferi. Daca nu sti cat de adinca este apa mai bine nu te incumeti sa treci. Daca se formeaza un torent de apa nu incerca sa-l treci mai ales daca masina este usurica.

Alin Jehac spunea...

Multumesc frumos pentru raspuns.

Alin Jehac spunea...

Buna ziua,

Tot eu va deranjez, astazi era sa-l ating pe un bou, mergeam pe Bisericii Romane, iar in capatul strazii este obligatoriu la dreapta . Pe Bisericii Romane cum iesi in De Mijloc este o singura banda pe sens. Am oprit la stop, sa dau prioritate, insa un taximetrist cu BMW s-a bagat intre mine care eram la aproape 1,5 metri de bordura din dreapta si bordura propriu-zisa. In momentul virajului, era sa-l ating cu spatele. Cine era de vina daca totusi il atingeam ?

victor del corco spunea...

Alin, am inteles bine situatia, cine era de vina? Greu de spus, depinde de cine face constatarea la politie, cred ca tu erai de vine ca nu te-ai incadrat corect langa bordura pentru viraj astfel incat cei care vor sa te depaseasca s-o poata face regulamentar pe stanga. Daca esti incadrat mai pe stanga atunci iesi din viraj pe banda 2, nu strangi virajul pe banda 1. Deci mai multa grija la incadrare.

Alin Mihai spunea...

Depaseasca in intersectie ? Si oricum e obligatoriu la dreapta deci nu are de ce sa ma depaseasca ...

victor del corco spunea...

Depasirea este permisa in intersectiile dirijate si daca tu te incadrezi regulamentar pe dreapta pt viraj el te poate depasii pe stanga.