marți, 18 mai 2010

Scoala de soferi-examenul teoretic

Recomandari pentru cei care au terminat scoala de soferi si urmeaza sa dea examenul pe calculator, in primul rand pentru reusita este necesara prezenta la orele de legislatie rutiera efectuate in cadrul scolii de soferi,iar aceste ore sa fie efectuate de un profesor de legislatie care sa explice legea sintetizata si pe intelesul tuturor si apoi sa explice capcanele din chestionare. Dupa orele de legislatie trebuie citita legea (OUG 195 si Regulamentul ) apoi incepeti chestinarele( recomandare http://www.incepator.ro/ ) , trebuie sa faceti cel putin 24 din 26 ca sa puteti da examenul. Cand mergeti la examen sa fiti odihniti si sa nu va grabiti cu raspunsurile, cititi intrebarea de 2-3 ori apoi cititi raspunsurile de 2-3 ori, daca nu sunteti sigur pe raspuns 100 % apasati butonul "raspund mai tarziu" . Rezolvati intrebarile usoare la care sunteti siguri, nu incercati sa terminati examenul mai repede de 20 minute. Daca nu sunteti siguri la o intrebare treceti peste ea lasand creierul sa gandeasca in subconstient.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Aveti idee cand expira scoala de soferi? dupa 1 an de cand incepi sau dupa 1 an de cand termini scoala de soferi?

victor del corco spunea...

1 an de cand termini scoala, pe verso fisei de scolarizare scrie perioada de scolarizare.

victor del corco spunea...

1 an de cand termini scoala, pe verso fisei de scolarizare scrie perioada de scolarizare.

Anonim spunea...

Multumesc raspunsul :)

mmilian spunea...

Buna ziua,am o nelamurire,va rog
Am facut scoala de soferi anul trecut,am dat doar de 3ori,neavand timp,mi-a expirat scoala.
Am inceput din nou,alt dosar,alta scoala.Intrebarea mea este :care este taxa de examinare??Mi se pare normal sa fie 5 lei,instructorul i-mi spune 72,prt ca este a4-a oara pe calculator,insa este prima data pe fisa asta.
Multumesc anticipat

victor del corco spunea...

Buna ziua, asta depinde de baza de date a administratiei financiare locale. Nu conteaza ce spun eu sau instructorul tau, mergi cu buletinul la administratia financiara si fara sa spui ca ai mai dat examen de 3 ori platesti o taxa de examinare si daca te intreaba a cata oara spui ca e prima, daca iti cere 72 lei nu ai ce face, inseamna ca figurezi in baza lor de date cu 3 examene.

s7ephany spunea...

buna ziua revin si eu cu aceeasi intrebare postata in randurile de mai jos. am reinceput scoala de soferi si urmeaza sa merg la examen. precizez ca prima data am facut-o in cluj am dat de 3 ori, iar acum o fac in lugoj(locuiesc aici). instructorul mi.a spus ca daca mi.a expirat scoala automat ma sterg din baza de date. taxa de 5 lei se achita la primarie aici in lugoj, am fost sa o achit si nu am intampinat nici o problema. oare voi intampina cand voi merge cu dosarul la tm pentru sustinerea examenului teoretic?

victor del corco spunea...

Taxa de examinare se plateste in judetul in care dai examen, nu unde faci scoala. Examenul se da in judetul unde ai domiciliu sau viza de flotant.

s7ephany spunea...

da, va multumesc, aceste detalii le cunosteam. taxa de 5 lei am achitat-o, dar o fii cea corecta? sau trebuie cea de 72 de lei? asta e nedumerirea mea. va multumesc

victor del corco spunea...

Daca nu au cerut 72 lei inseamna ca nu figurezi in baza lor de date cu alte examene, deci e bine 5 lei.

s7ephany spunea...

ce bine, va multumesc mult, eram foarte preocupata.

Maria spunea...

Buna ziua!Am inceput cursurile scolii de soferi in septembrie anul trecut.Nu am sustinut nicio examinare,acum urmand sa mi se incheie dosarul.As putea avea probleme la incheierea acestuia?Va multumesc!

victor del corco spunea...

E posibil sa fi expirat avizul medical sau psihologic si cazierul.
Poate mai sunt si alte clauze in contract, daca aveti asa ceva.

Anonim spunea...

buna ziua am auzit ca se aplica o lege noua in octomrie cum ca ar fii valabila sala timp de un an eu am sala acum pe 3 septembrie daca imi aman orasul pana in octobrie se plica si la mine legea? multumesc anticipat!

Anonim spunea...

buna ziua am auzit ca se aplica o lege noua din octombrie cum ca ar fii valabila sala timp de un an eu am sala acum pe 3 septembrie daca imi aman orasul pana aatunci se aplica si la mine legea? multumesc anticipat!

victor del corco spunea...

Trebuie sa ma informez exact, acum nu pot sa răspund.

victor del corco spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

ok astept raspunsul multumesc...

victor del corco spunea...

Sala rămâne valabila doar daca este luata după data de 5 octombrie.