marți, 18 mai 2010

Scoala de soferi-examenul practic

Cateva recomandari pentru cei care au terminat scoala de soferi , au fost admisi la sala si urmeaza sa dea traseul. Cu o zi inainte de examen trebuie sa va odihniti, seara plimbare in aer liber si relaxare(sotia mea recomanda cursantelor ei sa faca sex inainte de examen pentru relaxarea sistemului nervos), nu recomand sedinte de conducere inainte de examen sau in ziua examenului, majoritatea vor avea senzatia ca nu mai stiu sa conduca si se vor demoraliza, "nu se ingrasa porcul in ajun" este o vorba romaneasca, scoala de soferi dureaza cam o luna si jumatate sau doua, timp in care trebuie formate reflexele necesare conducerii. Nu va limitati la 15 sedinte de conducere cat sunt prevazute de lege, este un minim necesar, dar nu suficient pentru a fi stapani pe comenzile masinii si a lua decizii rapide in trafic. Priviti scoala de soferi ca pe o investitie atat pentru sanatatea voastra cat si financiar, daca deveniti conducatori auto foarte buni inca din timpul scolii de soferi nu veti fi nevoiti sa platiti asigurari mari la masina sau nu veti pune in pericol viata voastra si a celorlalti. Timpul pierdut si stresul in urma unor accidente sunt foarte mari.
Mergeti dimineata la examen pregatiti sa dureze pana dupa amiaza, mancati ceva dimineata si luati niste sandwich- uri la voi, inclusiv apa. Nu consumati multa cafea sau bauturi energizante, o sa va tremure mainile si picioarele. Trebuie sa fiti siguri ca v-ati pregatit foarte bine sa luati examenul si ca puteti conduce masina daca luati permisul, astfel daca voi sunteti convinsi de asta si examinatorul va fi convins, daca voi nu sunteti sigur examinatorul simte asta.

74 de comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Victor, am si eu o intrebare si la ora aceasta cred ca sunteti singurul care m-ar putea lamuri.

Cu doar cateva zile inainte de examenul practic, instructorul meu s-a lasat de meserie (sau l-au dat afara de la scoala, habar n-am) si m-a pasat unui coleg de la aceeasi scoala. Problema e ca eu nu am facut deloc ore cu acesta din urma si nici nu mai am timp pana la examen, insa am facut cateva ore cu un alt instructor (vecin de-al meu), care e la alta scoala. Eu as dori sa dau acume xamenul cu vecinul meu. Se poate? Daca da, ce trebuie facut in prealabil? Am dat sala. Fisa de scolarizare e de la scoala pe care am absolvit-o, iar in cererea de inscriere e trecut numele individului cu care ar fi trebuit sa dau examenul. Trebuie sa ma transfer la scoala vecinului meu, sa aman si data examenului, sa mai platesc niste taxe la scoala? Multe intrebari.

Va multumesc!

Cu respect,
Marius

victor del corco spunea...

Am inteles, deci sala este luata, programarea la traseu cu politia este facuta. Examenul se poate da cu orice masina care are agreere, asigurare de persoane, RCA, ITP valabile, pe politist nu il intereseaza unde ai facut scoala, trebuie sa ai o masina care sa indeplineasca conditiile mentionate mai sus. Vecinul tau trebuie sa se prezinte cu tine in ziua de examen cu masina, cum, te intelegi cu el e treaba ta( inchiriezi masina la scoala sau...)
Succes!

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns!

M-am inteles cu veciunul meu, insa acum mai am o iontrebare la dvs. Nu voi putea merge la data pentru care am fost programat. In acest caz ma reprogrameaza Politia automat pentru saptamana urmatoare (cum am inteles de la unii), sau va trebui sa merg cu o cerere de reexaminare si ma va programa iar la o data oarecare? Si daca e a doua varianta, cam dupa cate zile sunt reprogramat?

Va multumesc!

Cu respect,
Marius

victor del corco spunea...

Nu stiu cum e in alte judete, in Brasov daca nu te prezinti la traseu te duci cu buletinul la ghiseu a doua zi si ceri sa te reprogrameze, te vor reprograma intr-o zi cand au locuri libere.Perioada e in functie de cat de aglomerat este, nu pot spune exact.

Anonim spunea...

buna ziua, am o nedumerire si va rog sa-mi spuneti parerea dvs. din luna februarie nu am mai condus pana acum cand am mai facut 2 sedinte.am avut surpriza sa aflu ca am uitat f mult desi ma descurcam bine inainte. e normal oare? si daca credeti ca e bine sa mai exerzez si pe alta masina (nu pe cea de scoala pe care am invatat)sau nu e recomandat pt ca ma incurc mai rau? multumesc

victor del corco spunea...

Este firesc, inca nu s-au format reflexele, poti exersa pe o masina identica cu cea de scoala.

Mihai spunea...

Buna dimineata, am o intrebare, daca pic traseul mai dau inca o data sala ?
Multumesc

victor del corco spunea...

Da, deocamdata nu s-a schimbat nimic.

Anonim spunea...

Vreau sa cred despre mine ca sunt o persoana inteligenta si descurcareata, oricum mai sus de medie insa examenul pentru obtinerea permisului autor pare a-mi fi pus capac. Nu am picat niciun examen la facultate dar pe acesta l-am picat déjà de doua ori si ma simt foarte descurajata insa nu vreau sa ma las invinsa. Oricum, de cate ori vad pe cineva relaxat la volan mi se pare ca este un superman.
Cred ca pe undeva nici eu nu am procedat asa cum trebuia. In septembrie anul trecut am inceput scoala de soferi in Bucuresti pentru ca aici locuiesc si aici voi fi nevoita sa conduc, desi examenul il tot dau la Buzau pentru ca acolo am domiciliul pe buletin. Am facut probabil greseala sa fac scoala cu fratele unei bune prietene, inainte de a incepe cursurile pentru mine important era sa fie calm, sa nu tipe, si sa nu imi faca avansuri asa cum mai auzisem legende. Tipul a fost ok, desi nu mi-a explicat niciodata metodic anumite lucruri, oricum in Bucuresti mergi mai mult cu 1 si 2 si toate intersectiile sunt semaforizate. Am terminat scoala prin octombrie si nu am avut timp sa ma programez la examen pana in ianuarie cand am mai luat vreo 3 sedinte cu un instructor la buzau, cam delasator si acesta, nu ma simteam foarte sigura pe mine insa am dat examenul si bineinteles ca nu l-am luat, pana si eu imi dadeam seama ca nu conduc bine. Dupa aceasta prima dezamagire, am facut o pauza mare pentru ca am si picat sala o data (probabil de frustrare) si nici nu am mai avut timp sa tot vin la buzau. Am reluat pregatirea cu un alt instructor (al 3lea) de care sunt cea mai multumita. E un om cu experienta, are rabdare, la prima sedinta cu el m-a scos in afara orasului ca sa invat sa controlez directie, totul parea sa mearga ok, am luat mai multe lectii dar am picat si a 2 a oara din cauza emotiilor, imi tremura piciorul pe ambreiaj, mie care eram un exemplu de calm pentru toti colegii la examene, nici nu m-am recunoscut. Imi este si acum asa de rusine....
Marea mea dificultate si sursa de nervi este ca intr-un orasel mic ca Buzaul peste tot este fie vreun Stop fie cedeaza trecerea, peste tot trebuie sa fii super prudent si mi se pare ca merg poticnit, nici nu am plecat bine de pe loc ca iar trebuie sa opresc....Ce imi este cel mai greu este sa controlez masina si sa respect si toate regulile si de aceea in finalul acestui lung post vreau sa va intreb cum se pot coordona cele 2? Banuiesc ca pentru unii este foarte usor, le iese de la sine dar sunt sigura ca sunt persoane ca mine care avem dificultati in a reduce viteza, baga intr-o treapta inferioara, sa te uiti stanga dreapta, etc. Care este secretul daca exista vreunul sau inseamna ca sunt complet neindemanatica si trebuie sa ma las? Marea problema este ca mi-am luat si masina inainte de a-mi lua permisul si de fiecare data cand o vad in fata blocului mi se rupe inima.
Orice sfat este binevenit ca sa trec peste acest complex numit obtinerea permisului auto.

victor del corco spunea...

In primul rand trebuie sa privesti altfel lucrurile, examenul practic nu are nicio legatura cu inteligenta sau diplomele obtinute pana acum, dincontra ai tendinta de a fi perfect, de a despica firul in patru, de a incerca sa nu gresesti etc.
Cei pe care ii vezi tu la volan relaxati au trecut prin ce treci tu acum, dar au uitat si se dau zmei acum, majoritatea nu au aptitudini de conducator auto, doar respecta niste reguli, asa trebuie sa faci si tu.
Daca citesti posturile si comentariile vei vedea ca nu are legatura sa conduci bine cu examenul, in primul rand factorul psihologic conteaza, calmul si rabdarea precum si concentrarea la examen pentru executarea unor manevre controlate in mod constient.
De ce sa-ti fie rusine cu tine? Vezi, cu mentalitatea asta de fata buna nu vei razbate in jungla traficului. Trebuie sa iei lucrurile asa cum sunt, ai avut ghinion cu primii instructori, dar il ai pe al treilea care te poate invata sa te coordonezi. Trebuie mai intai sa-ti structurezi toate informatiile in creier, sa faci un fel de biblioteca, mai intai pui manevrele cu masina: plecarea de pe loc, oprirea, schimbarea vitezelor 2-3, 3-2 in fuctie de situatie.Apoi structurezi obligatiile legale,teoria,regulile de prioritate, cazurile de reducerea vitezei, obligatiile la depasire etc, apoi incepi conducerea si usurel corelezi teoria cu practica in fiecare situatie in trafic.
In primul rand trecerea de pietoni, apoi intersectiile(nedirijate, dirijate de politist, semafor, sau indicatoare de prioritate), manevra de depasire, viraju; dreapta, virajul stanga, statia de autobuz cu alveola,m giratoriul etc.
In final pui toate piesele de puzzle la un loc si formezi propriul stil de conducere.
Sti, de fapt cel mai greu este sa mergi incet, pleci de pe loc si iar opresti, tu vrei sa mergi ca taximetristi care nu prea opresc nu stau pe loc prea mult, nu opresc la stop, se baga in fata etc, NU ESTE BINE ASA!
Secretul este sa fi atenta sa gandesti rapid(scoti din biblioteca informatia rapid) si sa iei decizii din timp ca sa ai timp sa le executi.
Nu trebuie sa te lasi, incearca sa faci ce am spus eu, in primul rand schimba-ti mentalitatea, fi rea, musca-i de beregata pe cei care te calca in picioare, nu mai lasa de la tine esti pe banii tai munciti din greu.
Astept vesti de la tine. Zambeste, maine va fi mai rau!

victor del corco spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Diana spunea...

Astazi am avut traseul. A treia oara.. Cel mai greu examen din viata mea, nici licenta nu a fost la fel, ca sa nu mai zic de BAC. Dar, astazi am reusit. Multumesc instructorilor mei, Lacramioara si Victor Corcodel, pentru toata rabdarea si increderea pe care mi le-au insuflat tot timpul, mai ales atunci cand parca aveam "doua maini stangi". Am stiut de la inceput ca va fi greu, eu fiind anti-talent dar, treptat, teama a fost inlocuita cu incredere si apoi cu placerea de a conduce. Din fiecare greseala am invatat cate ceva, dar singura nu as fi reusit. Este foarte important sa aveti un instructor bun, care sa te cunoasca si sa abordeze lucrurile in functie de personalitatea ta si acest lucru l-am apreciat cel mai mult la acesti doi profesori inimosi. Multumesc inca o data, am mai facut un pas inainte si acesta este meritul si rasplata pentru eforturile dvs.

victor del corco spunea...

Felicitari inca odata si cred ca meritul cel mai mare este al tau pentru ca nu ai renuntat cand era mai greu.

Anonim spunea...

Buna seara,

In primul rand felicitari pentru blog si pentru tot ce faceti!

In al doilea rand, am si eu o nelamurire. Am de dat traseul vinerea aceasta, pe 25 (pt a doua oara...). In cazul in care politistul ma pune sa fac o manevra unde regulile nu mi-o permit (sa zicem intoarcere pe sens unic sau mers cu spatele mai mult de 50 de m), refuz sa fac manevra respectiva? Si cum ar trebui sa ii spun acest lucru (poate exista o formula anume, ma gandesc...)? Instructorul meu mi-a zis ca nu prea mai fac astfel de lucruri acum, dar... prefer sa ma asigur.

Sper din suflet sa iau traseul, desi am emotii destul de mari. In plus, nici vremea nu este deloc de partea mea...

Va multumesc mult!

victor del corco spunea...

Multumesc pentru aprecieri.
Legea nu le permite examinatorilor sa te oblige sa incalci regulile de circulatie, dar se respecta cu precadere indicatiile politistului.
In alta ordine de idei sti ca imobilizarea autovehiculului pentru imbarcarea sau debarcarea pasagerilor nu se numeste oprire, deci iti poate spune sa tragi pe dreapta oriunde chiar daca este oprirea interzisa.
Daca totusi vrei, atunci spui frumos :"legea nu-mi permite sa faca aceasta manevra", daca el repeta comanda atuci executi fara comentarii.

Anonim spunea...

Va multumesc foarte mult pentru lamuriri si mult succes in continuare in tot ceea ce faceti!

O seara buna.

Anonim spunea...

Buna seara! am si eu o intrebare. M-am inscris la o scoala de soferi din judetul Bacau, am facut dosarul medical, am inceput orele de conducere, dar nu si pe cele de legislatie.
M-ar interesa sa stiu daca ma pot transfera cumva la alta scoala de soferi, intrucat au aparaut neintelegeri cu privire la banii pe care trebuie sa ii platesc pentru orele de legislatie si cele de condus. Mi s-au cerut 11 milioane, desi pretul cerut in mod oficial este de 8 milioane...Am semnat deja carnetul cu orele de conducere, dar nu ma pot lauda ca stiu mare lucru, pentru ca nu mi s-a explicat nimic in afara jocului de pedale...Spre exemplu, abia astazi am aflat ca exista reguli si pentru fixarea centurii de siguranta, desi am 20 de ore de condus. La fel de bine . nu stiam ca exista reguli si pentru fixarea oglinzilor retrovizoare...Am anumite banuieli deloc nefondate la adresa instructorului meu si vreau sa abandonez ce am inceput cu el, dar fara a fi trasa la plata. Se poate rezolva cumva problema?

Anonim spunea...

M-ar interesa sa stiu daca ma pot transfera cumva la alta scoala de soferi, intrucat au aparaut neintelegeri cu privire la banii pe care trebuie sa ii platesc pentru orele de legislatie si cele de condus. Mi s-au cerut 11 milioane, desi pretul cerut in mod oficial este de 8 milioane...Am semnat deja carnetul cu orele de conducere, dar nu ma pot lauda ca stiu mare lucru, pentru ca nu mi s-a explicat nimic in afara jocului de pedale...Spre exemplu, abia astazi am aflat ca exista reguli si pentru fixarea centurii de siguranta, desi am 20 de ore de condus. La fel de bine . nu stiam ca exista reguli si pentru fixarea oglinzilor retrovizoare...Am anumite banuieli deloc nefondate la adresa instructorului meu si vreau sa abandonez ce am inceput cu el, dar fara a fi trasa la plata. Se poate rezolva cumva problema?

victor del corco spunea...

Probabil ca aveti un instructor autorizat independent care are contract cu o scoala pentru efectuarea orelor de teorie. Legal nu ai voie sa incepi conducerea daca nu ai facut teoria, 24 ore legislatie cu prezenta obligatorie. Legal trebuia sa semnati un contract cu scoala respectiva unde achitati scolarizarea si scoala platea instructorul pentru orele de practica.
Puteti sa va transferati la alta scoala daca faceti o cerere, iar scoala si instructorul sunt obligati sa va dea adeverinta cu orele efectuate care se iau in considerare la noua scoala. Trebuie sa gasiti o scoala serioasa cu care sa semnezi un contract si sa negociati de la inceput tariful total, tariful pt sedintele suplimentare etc.

Anonim spunea...

buna seara! as dori sa va intreb care este tariful pe care il percepti dvs ptr orele suplimentare/sedinta
multumesc!

victor del corco spunea...

Tariful pentru orele suplimentare este negociabil, fata-in-fata, in functie de cursant, numarul acestor ore si plata.

Anonim spunea...

buna seara! am o intrebare la dvs: daca am picat traseul trebuie sa mai dau inca o data sala? dupa minim cate zile pot sa sustin iarasi examenul? intreb ca sa stiu daca ma incadrez pana pe 11 iunie cand imi expira fisa medicala:(
multumesc!

victor del corco spunea...

Da, trebuie data sala dupa 15 zile calendaristice

Anonim spunea...

Daca am picat o data traseul si acum dau a II-a oara,trebuie sa mai platesc vreo taxa la instructor,fata de prima data?
Mi-a zis in felul acesta:"Pai,trebuie sa mai imi dai 60RON,pentru taxa asta la traseu."

victor del corco spunea...

Trebuie sa inchiriezi masina pt examen: benzina, uzura, instructor etc. Trebuia sa fie o clauza in contract cu situatia in care pici traseul prima data si vrei sa dai a doua oara examen.

Anonim spunea...

Domnule Victor, am nevoie de putin ajutor...Mi-am dorit foarte mult sa fac scoala de soferi si eram foarte entuziasmata dar mi-am dat seama ca nu e asa de usor si e o treaba f serioasa...si chiar daca nu ma asteptam deoarece am participat la multe examene si concursuri am avut foarte multe emotii prima oara nu am luat sala pentru ca nu am putut sa ma concentrez din cauza emotiile nici sa citesc numai vedeam, tremuram toata..a doua oara cu un calmant am reusit sa ma stapanesc si am luat sala insa emotiile si-au spus cuvantul si la traseu si l-am picat ca nu am putut sa ma concentrez, a inceput si examinatorul sa tipe pe mine..parca era prima oara cand conduceam, nu mai puteam fi atenta, numai stiam nimic...am luat sala iarasi si miercurea viitoare am orasul si mi-e foarte frica nu stiu cum sa ma concentrez cum sa fiu stapana pe masina, cum sa pun in practica ce am invatat, sa fiu sigura pe mine? va rog ajutati-ma cu niste sfaturi. Va multumesc

victor del corco spunea...

Din pacate emotiile sunt o mare problema pt majoritatea cursantilor. Emotiile sunt normale ,dar trebuie controlate si concentrarea trebuie sa fie pe condus.
Acodati o prea mare importanta acestui examen si teama fata de examinator este la fel de mare. Cred ca va lipseste si pregatirea psihologica facuta de instructorul auto. Cititi toate articolele si comentariile de pe blog si veti gasi mai multe sfaturi. Astept raspuns.

claudiu chelaru spunea...

buna ziua. am si eu o problema. peste cateva zile am examenul practic la scoala de soferi dar sunt foarte emotiv. instructorul meu este multumit de mine cum conduc si mi-a zis ca sunt pregatit pentru examen dar nu pot scapa de emotiile foarte mari. ce trebuie sa fac sa-mi stapanesc mai mult emotiile?

victor del corco spunea...

Emotiile sunt normale, dar tu nu trebuie sa te gandesti la asta, tu trebuie sa te concentrezi la ce ai de facut cu masina si sa fi atent si la trafic. Nu da o importanta prea mare acestui examen, sa sti ca numai voi cursantii acordati asa importanta, examinatorii nu fac decat sa constate daca faci fata emotiilor si reusesti sa stapanesti masina in siguranta.
Priveste acest examen ca pe o verificare, nu-ti taie nieni capul, poate doar sa te pice si poti da acest examen timp de un an.

Anonim spunea...

Domnule Victor, am si eu o intrebare pot sa ma programez mai intai la traseu si apoi sa dau sala?

victor del corco spunea...

In Brasov nu se poate, cand te duci sa dai sala atunci primesti o programare la traseu, daca iei sala ai programare, daca pici sala atunci pierzi aceasta programare.
Asta ca sa nu ocupi un loc la traseu si apoi sa pici sala si locul tau sa nu mai poata fi completat.

auryk spunea...

am dat si eu astazi traseul cu domnul politist hlipca.a fost foarte ok...este foarte calm prefera zona bartolomeu mihai vitezu-avram iancu

Anonim spunea...

Domnule Victor v-am trimis mai demult un comentariu despre emotiile mele la examenul practic si din cauza aceasta l-am picat prima data. Insa pe 26 oct am dat iarasi si l-am luat pentru ca am reusit sa ma concentrez si examinatorul a fost calm. Vreau sa va multumesc mult pentru acest blog am citit asa cum m-ati sfatuit toate articolele si am aflat lucruri interesante care m-au ajutat. Faceti o treaba foarte buna si meritati toata admiratia. Acum am permis si pot sa invat mai multe lucruri, mai ales sa fiu responsabila in trafic. Va multumesc si mult succes pe mai departe!!

victor del corco spunea...

Felicitari!
Multumesc pentru aprecieri.

Anonim spunea...

Buna ziua,


Numele meu este Sorin, iar adresa mea de email este sorin_psc@yahoo.com

Pot obtine va rog frumos prin email nr dumneavoastra de telefon?As dori fac scoala de soferi si as dori sa vb cu dumneavoastra pe aceasta tema.

Va multumesc pt timpul si atentia acordata.

Anonim spunea...

Pana dupa-amiaza?! Adica stiu ca va trebui sa conduc in jur de 20-25 de minute si sa fiu si martorul altui elev, dar de fapt cum se desfasoara lucrurile? Cum incepe, cum e pe parcurs, care sunt procedurile, exact, pas cu pas?

victor del corco spunea...

In Brasov la ora 8.30 vin examinatorii si fac prezenta.
Fiecare examinator stabileste o regula de plecare, in ordinea listei scoasa de calculator sau in functie de numarul cursantilor din fiecare masina sau alta regula.
Daca esti singur pe masina pleci primul din parcare cu alt cursant martor si te intorci tot tu in parcare.
Daca instructorul tau are mai multi cursanti atunci stabiliti ordinea de plecare si pe parcurs vei conduce si tu.
Mai multe ar trebui sa-ti povesteasca instructorul tau

Unknown spunea...

Buna ,azi am dat sala si am si luat-o si m au programat pe 26februarie ca numai atunci are are scoala locuri,dar am o nedumerire!m am inscris in octombrie anul trecut la o scoala de soferi ,am terminat orele si m am dus pregatita sa dau examenul in decembrie pe 12 ,dar ce sa vezi ca imi spun doamnele de acolo ca scoala nu mai are licenta,il sun pe instructor si imi zice ca se rezolva.... Mai pe scurt mi au spus dupa un timp ca le pare rau ca nu mai au ce face si ca ma transfera la alta scoala.m au transferat si am asteptat pana astazi cand mi au dat dosarul si am dat exam.astazi cand am fost cu dosarul la doamnele de la ghiseu m au intrebat daca scoala caruia ia expirat licenta mi a dat banii inapoi.eu le am spus ca da de frica sa mai am cine stie ce surprisa si iar sa nu ma bage in examen!intrebarea e daka am procedat bine spunandu le
ca mi au dat banii sau trebuia sa le zic adevarul ca eu am fost transferata la alta scoala si ca nu am facut nici o ora cu scoala actuala ca doar figurez acolo cu numele?si de ce mi au cerut nr de telefon doamnele de acolo?si inca una , ca sa va fac capu' mare , pot sa schimb instructorul daca in ziua respectiva sunt programata cu scoala actuala sau trebuie sa dau cu un instructor de la ei?

victor del corco spunea...

Daca ai dosar valabil si ai luat sala nu mai conteaza restul, deci nu-ti fa probleme.
Telefonul se cere la toata lumea, in caz ca apar probleme sa poti fi contactata.
Poti sa dai examen cu ce instructor vrei, practic inchiriezi masina pentru examen.

Anonim spunea...

Am şi eu o întrebare va rog dacă nu mă duc la sala că nu mai am când trebuie să măi plătesc taxe de examen pt sala iar sunnt progrmat pe 14 şi nu o să mă duc cum se procedează îmi anulează programarea că nu stiu mulţumesc anticipat

victor del corco spunea...

Taxa ramane valabila.
Programarea se anuleaza si trebuie alta.

Anonim spunea...

am si eu o intrebare : daca ma transfer de la scoala de soferi actuala la alta trebuie sa platesc din nou acea scoala asa cum am platit-o pe asta?

victor del corco spunea...

Scoala de la care pleci trebuie sa-ti dea o adeverinta cu orele efectuate, legislatie si practica.
Scoala la care te transferi poate sa efectueze diferenta de ore si poate sa te taxeze doar pentru aceste ore. Trebuie doar sa gasesti o scoala dispusa sa faca acest lucru.

Anonim spunea...

Buna ziua,

Avem o problema pentru care as vreu sa cer un sfat.
Nevasta mea dupa pregatirea teoretica la o scoala de soferi a inceput sa conudca cu un instructor.
Instructorul nu a avut rabdare, tipe tot timp, si a inceput sa-si bate mana daca un manevru nu a fost facuta ca la carte.
Nevasta mea a condus 26 ore dupa care la ora 27 a parasit automobilul pentru ca nu a putut sa suporta tipetele.
Cum putem sa transferam la un alt scoala de soferi, si trebuie sa incepam de la inceput orele practice sau se poate continua?
O alta problema este ca in cursul orelor s-a cumulat numai 198 km.

Va multumesc anticipat.

victor del corco spunea...

Legea prevede ca scoala e obligata sa va dea actele in original si o adeverinta pentru orele efectuate cu care va puteti transfera la alta scoala.

Anonim spunea...

multumim pentru raspuns.

Am fost la scoala si administratorul firmei, cine este si instructorul nevestei mele, a refuzat eliberarea actelor pentru ca are mai multe intructoare si sa mearga la un alt instructor in cardul firmei.
Unde putem sa ne adresam cu problema noastra, pentru ca tot vrem sa plecam la o alta scoala de soferi?

Anonim spunea...

Buna seara, am o intrebare, am inceput orele de conducere prin noiembrie si am facut 20 de ore de conducere, pentru care am platit ... Daca nu sunt multumită de instructor, care trebuie sa mentionez ca este independent, imi pot cere banii inapoi?

victor del corco spunea...

Daca ai platit scoala integral si mai ai de facut 10 ore de conducere atunci poti sa ceri transferul la alta scoala si sa iti restituie diferenta de bani. Depinde si ce scrie in contract la clauza de reziliere.

Anonim spunea...

Buna seara.sunt din brasov am terminat scoală auto in brasov si mâine sunt programata la traseu pe care nu cred ca voi putea merge din cauza emotiilor specific ca dau pentru a 3 oara .imi puteti da un nr de telefon sau o adresa doresc sa vorbesc cu dvs.personal sa va cer sfatul nu stiu ce sa fac in continuare .adresa mea de email bia21y@yahoo.com Va multumesc

Anonim spunea...

Daca pic sala chiar daca nu am terminat orele de condus sunt obligat sa mai platesc inca 3 sedinte de condus adica 300 ron ?va rog sa ma ajute cineva!!!

victor del corco spunea...

Daca nu ai terminat orele trebuie sa le faci, deci nu trebuie sa plătești decât daca faci on plus

Anonim spunea...

Am un instructor ff dur de la prima sedinta ma scos in oras si nu stiu cred ca avea impresia ca eu stiu sa conduc da a fost pt prima oara a doua sedinta la fel nu pot sa fiu atenta si la semnafoare si la el si la stanga si la dreapta si cum fac ceva gresit incepe sa faca misto de mn ca de ex " nu gandesti de doare ,cand gandesti?" eu de felul meu sunt calma si mie rusine sa ii raspund inapoi si numai pot sa ma concentrez este ff dur si nuu imi place sa merg la conducere ma face sa ma simt ca si cum nu o sa reusesc niciodata :((

victor del corco spunea...

Nu e bine, daca nu te simți bine fa ceva. Ești pe banii tai, poți sa te oprești sau poți sa-i spui ca nu îți place. De obicei se întâmplă sa nu te învețe nimic.
Decizia este doar la tine.

la_prof spunea...

Mai practicați, oare, activitatea de instructor auto? Eu sunt din Brașov, am permis de conducere din 2007, dar nu am condus deloc de-atunci. Aș vrea să încep să o fac și de aceea am nevoie de ajutor. Dacă sunteți disponibil și dispus să mă ajutați, vă rog să-mi scrieți un mesaj la adresa la_proffe@yahoo.com Mulțumesc!

Anonim spunea...

Of,Doamne am picat si eu traseul dar nu stiam ca pic ca pot sa ma evaluez dar instrucorul meu de ce nu mi-a zis ?:

victor del corco spunea...

Nu pti sa știi 100% rezultatul. Eu fac o evaluare in procente, de exemplu șansă 60%, etc

Unknown spunea...

Am avut o sedinta programata la ora 9:40 si mia murit bunicul in aceea zii dimineata lam sunat pe intructor la ora 8:00 dupa care acum cand am mers la conducere mia spus ca mia luat aceea sedinta ca nu lam anuntat cu 24 de ore cum scrie in regulament este corect ? adica de unde sa stiu eu ca imi moare bunicu

victor del corco spunea...

In contract trebuie prevăzut si ce se întâmpla in cazuri de forță majora, cum se numesc aceste evenimente tragice.

Anonim spunea...

Buna ziua.
Am dat examenul scris si acum sunt programata sa dau traseul pe 14 Septembrie.
M-am uitat pe dosar si am vazut ca imi expira fisa medicala cu 2 zile inainte de traseu. Cum ar trebui sa procedez acum : pot sa dau traseul oricum sau v-a trebui sa refac fisa medicala?Si daca voi reface fisa medicala ,v-a trebui sa urmez aceeasi pasi ca prima data,adica sa merg la o clinica sa fac testele si apoi sa trec iar pe la scoala de soferi sau se va adauga o noua fisa medicala la dosar.

victor del corco spunea...

Faceți o noua fisa si o adăugați la dosar.

Anonim spunea...

buna....am luat sala si as dori sa dau cu alt intructor la alta scoala se poate acest lucru?

victor del corco spunea...

Desigur, se poate.

ali spunea...

Buna,daca sunt inscrisa la o scoala,la care vreau as vrea saenunt ,deoarece instructorul nu m-a invatat aproape nimic si am picat traseul de 2 ori pot sa ma inscriu la alta scoala, sau sa dau pe alta masina din cadrul aceleasi scoli cu un alt instructor...s-ar platii din nou intreaga scoala sau doar sedintele suplimentare? Multumesc!

victor del corco spunea...

Buna,
Aveți posibilitatea sa dați examen cu ce mașină si instructor doriți.
Trebuie sa plătiți doar orele suplimentare si examenul.

Unknown spunea...

Buna ziua.....am o intrebare.....eu sunt in strainatate,ar putea un parinte sa imi faca programare la oras?Multumesc!

victor del corco spunea...

Scoala e terminata, aveți dosar, trebuie sa faceți o poza.
Am nevoie de mai multe date, dar programarea o faceți personal

Anonim spunea...

Daca am efectuat cele 6 ore necesare pentru a putea sa ma programez din nou la traseu, mai este necesar sa fac vreo ora suplimentara daca vreau sa dau examenul pe masina unui alt instructor, de la o alta scoala ? Tin sa mentionez ca dau pe acelasi tip de masina.

victor del corco spunea...

Nu este obligatoriu.
Daca noul instructor acceptă poți sa dai direct traseul.

Dascălu Petronela spunea...

Bună ziua. Sunt înscrisă la o școală auto din iași. Am dat sala am luat.o. însă la traseu am avut problema. Dosarul meu este valabil pana în ianuatie2017. Eu acum vreau să ma duc sa mă înscriu la o altă școală din Huși. Credeți că pot daca am dosarul valabil la o altă școală? Vreau să o iau din nou de la 0.

victor del corco spunea...

Bună,
Nu trebuie de la zero, aveți dosar valabil, trebuie doar să plătiți ore suplimentare și masina la examen cu alta școală.
Căutați mai întâi un instructor bun.

Anonim spunea...

Buna ziua va rog să îmi spuneți dacă mai pot susține examenul pt traseu dacă dosarul expiră în iulie si eu sunt programată în septembrie.Va mulțumesc anticipat

victor del corco spunea...

Nu se poate să vă programeze în septembrie dacă expiră dosarul în iulie. Ceva nu e în regulă.

Anonim spunea...

Buna ziua,as vrea să știu și eu cum se țin orele de legislație, dimineața sau după amiază?

Anonim spunea...

Buna ziua,as vrea sa va întreb cum se țin orele de legislație dimi sau după amiază?