marți, 20 octombrie 2009

Scoala de soferi, masina cu alimentare cu GPL

Am citit pe forum pe incepator.ro un post al unui cursant care a dat examen in Brasov cu un Matiz cu alimentare cu GPL(gaz-petrol lichefiat) si a picat examenul pentru ca s-a oprit motorul si nu a mai pornit, a incercat de 3 ori. Datorita teperaturii scazute din aceste zile motorul trebuie pornit pe benzina si dupa aceea se trece pe gaz, dupa ce s-a incalzit motorul. Daca faceti scoala cu o masina cu motor alimentat cu GPL sa cereti instructorului sa va invete cum se porneste pe timp de iarna pentru a nu avea neplacuta surpriza ca la examen sa nu mai porneasca. De preferat ar fi ca la examen sa mergeti numai pe benzina.

4 comentarii:

shystudent spunea...

buna seara
sunt o utilizatoare noua si intrebarea mea este in afara topicului insa am sa indraznesc totusi sa va pun o intrebare si eu:am o dilema in legatura cu executia corecta a franarii...si anume: instructorul m,a invatat sa apas intai ambreiajul si apoi frana insa eu am auzit ca este gresit,ca de fapt se procedeaza invers. Cand i,am spus ca am auzit de la alte persoane ca e gresit,s,a suparat si a zis ca de ce ascult de alte persoane ca el ma invata nu altii. Apoi am avut ocazia sa intreb alt instructor si a spus ca intr,adevar asa suntem invatati dar ca de fapt corect e cum auzisem eu.Cum e mai corect si in ce caz se procedeaza in felul aratat de instructor si in ce caz in cel de al doilea fel(poate doar la drum intins cu viteza mare?)
multumesc

victor del corco spunea...

La viteze mici,pana in 30km/h, se apasa ambreiaj si frana, la viteze mari se apasa frana prima data si apoi ambreiajul. E bine sa asculti instructorul si sa iei permisul apoi poti sa experimentezi si alte variante.Pentru a invata sa conduci si sa iei permisul este bine asa cum spune instuctorul.

Alin Mihai spunea...

Corect asa e, franezi si daca ai nevoie sa opresti de tot atunci apesi ambreiajul si scoti din viteza, altfel doar franezi si atat ( si daca e cazul revii intr-o viteza inferioara ).

Ai grija in curbe ca vine iarna .. la inceput si eu luam curbele cu ambreiajul la podea dar dupa m-am obisinuit fara..

PS: Dl. Victor v-ati montat cauciucurile de iarna ? Eu le-am pus de saptamana trecuta, ca am drumuri la Timisul de Sus si .. n-as vrea sa patesc ca Huidu.
Poate ne mai vedem in trafic :)

victor del corco spunea...

Deocamdata nu am pus anvelope de iarna, dar Huidu nu a comis-o din cauza anvelopelor ci din cauza inconstientei si agresivitatii.