sâmbătă, 28 februarie 2009

Permisul de conducere

Trebuie sa sti ca examinatorul nu vrea sa te pice si nici nu vrea sa te treaca, de tine depinde, trebuie sa-l convingi, trebuie sa se simta in siguranta in dreapta ta, asa cum tu te simti in siguranta cand stai in dreapta si conduce cineva in care ai incredere, sau sti ce simti cand te urci in taxi si nebunul conduce agresiv, imprudent, neregulamentar ca sa ajunga cat mai repede la destinatie. Tu nu trebuie sa ajungi nicaeri, tu trebuie sa respecti legea si daca e nevoie stai si 5 minute sa dai prioritate. Trebuie sa te comporti ca un incepator sigur pe el care stie ce are de facut: sa fi atent, sa gandesti, sa iei decizii si sa nu bruschezi masina. Nu ai nimic de pierdut, daca te pica nu-ti taie nimeni gatul, inseamna ca nu erai pregatit sa intri in trafic si trebuie sa-i multumesti examinatorului ca nu te-a lasat sa-ti risti viata, a ta si a celor dragi din masina sau a celorlalti paricipanti. Nu este examenul vietii tale, poti sa dai examen timp de un an, nu e ca la insuratoare.

76 de comentarii:

Anonim spunea...

citesc cu mare interes tot ce scrieti,imi sunt de folos tot ce citesc,pe 12 martie am ex.- traseul ,sper sa-l iau,o sa tin cont de sfaturile dmv.
o sa recomand cu placere aceasta scoala chiar daca eu nu am facut la dmv.deja povestesc la prietenele mele care vor sa se apuce sa vina la KRONVIC.
felicitari pt. blog!

victor del corco spunea...

Multumesc pentru recomandari, mult succes la examen. Astept vesti.

Anonim spunea...

buna,am luat sala din prima si sunt foarte fericita....nu mi-am facut probleme pentru ca am invatat,dar la traseu am emotii,cu toate ca sunt programata pe 16,emotiile si-au facut aparitia de pe acum.am citit tot ce s-a scris aici si consider ca sunteti cel mai tare instructor..daca toti ar fi ca dumneavoastra,sigur toti candidatii ar lua din prima examenul.cand sunt la orele de conducere si am instructorul in dreapta,sunt foarte sigura pe mine,relaxata si nu am nici un fel de probleme,dar cand ma gandesc ca va fi cineva in uniforma langa mine .....sper sa rezolv partea cu emotiile pana sa dau traseul :)
va ,multumesc ca ne sunteti aproape

victor del corco spunea...

Sa sti ca nu sunt perfect, cursantii mei nu iau toti din prima, 60% din prima, 35% din a doua si restul din a treia sau a patra. Eu imi dau silinta si am tot interesul ca elevii mei sa conduca cat mai in siguranta.

Anonim spunea...

buna,am luat astazi si traseul..din prima.am avut ceva emotii deoarece examinatorul care avea dosarul meu picase 14 candidati in alta zi(asta mi-a spus-o instructorul)dar mi-au trecut toate emotiile cat am asteptat sa dau(de la 8-12)...va multumesc inca o data ca existati,am urmat sfaturile voastre si m-au ajutat enorm....multumesc din inima..multumesc domnule victor....

victor del corco spunea...

Felicitari, astept vesti din trafic.

Anonim spunea...

Îmi permit să vă mai chinuiesc cu unele întrebări de începător... Dar poate că răspunsurile vor folosi şi altor începători care intră pe blogul d-voastră...

Ce am făcut eu azi cu maşina? O prostie, desigur. Mergeam eu liniştit cu ea într-a 4-a şi zic să-i dau a 5-a. Turez, intră fără probleme în a 5-a, prinsese cam 80 de km la oră, mă rog... Toate bune şi frumoase. Şi zic s-o las mai încet, să intru din nou într-a 4-a, fiindcă nu sunt obişnuit cu viteze mari. Numai că, din greşeală, am intrat într-a 2-a. S-a auzit o cârâială ciudată, dar am călcat imediat ambreiajul şi am trecut în 4...

Maşina a mers OK pe urmă, 150 de km, în care am schimbat vitezele, am condus pur şi simplu bine, dar credeţi că e posibil să am în viitor probleme cu maşina de la prostia aia? Ce se poate strica? Discul de ambreiaj?

victor del corco spunea...

Stai linistit nu se intampla nimic grav, se mai intampla. Rotile dintate din cutia de viteza au carait asa.

Anonim spunea...

Buna ziua! Am o nelamurire. Daca am picat in data de 10 martie, in ce data ma pot reprograma? In data de 25 sau 26? Va multumesc anticipat

victor del corco spunea...

In data de 26 va puteti duce cu dosarul pentru reprogramare.

Anonim spunea...

Mi-a spus instructorul ca merg destul de bine, insa ca ezit prea mult in unele situatii si ca nu accelerez destul. Chestia este ca sunt reticent cu acceleratia pentru ca fac scoala in bucuresti si sunt multi idioti care taie calea si se baga in fata. A doua problema de care mi-a spus instructorul este ca nu iau virajele cum trebuie. Mi-a "reprosat" ca nu iau de volan pana la maxim, insa eu dau de volan progresiv. Ce credeti ca ar trebui sa fac sa scap de aceste probleme?

victor del corco spunea...

Cu mult exercitiu vei rezolva toate problemele. Viteza trebuie adaptata in functie de starea drumului(asfalt, piatara cubica, drum de tara, denivelari etc), intensitatea traficului si conditiile meteo, concluzia este ca uneori trebuie sa mergi mai repede( 40-50 km/h) , iar cand se impune reducerea vitezei mergi mai incet(10-20 km/h), instructorul trebuie sa-ti explice cand poti merge mai repede si cand trebuie sa reduci viteza. Tu trebuie sa privesti in fata si sa anticipezi pericolul ca sa reduci viteza din timp. Sa nu-ti fie teama de ceilalti daca tu respecti regulile de circulatie.
Sunt viraje stranse pe spatii mici in care trebuie sa rotesti maxim volanul(sunt rare dupa parerea mea), pentru a invata sa faci viraje sunt necesare 4-5 sedinte in care sa faci foarte multe viraje pana cand creierul tau va invata cat sa invarta volanul pentru un viraj perfect.

Anonim spunea...

am luat carnetul in noiembrie la limita de jos a rabdarii, d-lui militian, mai bine nu mi-l dadea ca a mai si tipat la mine - pana acum n-am mai condus deloc, acum mi-am luat masina si am mai luat cateva ore, dar sincera sa fiu nu stiu daca mai am vreo sansa .Nu-mi iese bine decat mersul in fata si cu viteza mica si nici atunci nu tin banda...ce sanse mai am ?

Anonim spunea...

va rog mult sa-mi raspundeti pt ca sunt disperata chiar nu stiu dc voi reusi pana la urama sa conduc singura.nu mai am incredere nici in instructori caci cei doi pe care i-am accesat pana acum - o doamna cu scoala si inca un domn dupa ce am luat carnetul - am senzatia ca ori nu-si fac datoria ori ca n-au cu cine , dar nu vor sa-mi spuna ca sa-mi ia banii.pe sot daca-l iau imi zice ca sunt catastrofa ...si totusi imi doresc tata de mult sa stapanesc si eu frumusetea aia de masina.invidiez orice manuitor de volan la momentul acesta, credeti-ma!

victor del corco spunea...

Din pacate nu sunteti singura persoana care trece prin asa ceva.
Stiti sa plecati de pe loc? Sa opriti ? Sa schimbati treptele? Restul se invata cu mult ajutor.
Marea majoritate a oamenilor nu au aptitudini de conducator auto, dar conducerea tine foarte mult de puterea psihicului de taria sistemului nervos, deci nu incercati sa conduceti masina pana nu lucrati psihicul.
Mai vorbim.

Anonim spunea...

Buna ziua! Dupa lupte seculare, am reusit in sfarsit sa iau permisul! Foarte util blogul! La mai mare. Cand pot sa-mi ridic permisul? Zicea polistul ca pot in 7 zile; lucratoare sau nelucratoare? Va multumesc pt tot

victor del corco spunea...

In Brasov se da o dovada inlocuitoae pentru permis si in doua saptamani vine permisul.

Anonim spunea...

felicitari pt blog!foarte interesant,pot sa spun ca pe mine m-a ajutat destul de mult,de aceea il recomand intotdeauna si altora.desi am avut un instructor bun,am descoperit aici foarte multe lucruri pe care nu le stiam,sau daca le stiam,le-am repetat,ca sa zic asa,si deci m-au ajutat.pe 16 aprilie am avut examen si l-am luat spre satisfactia mea.

claudia spunea...

buna ziua.ma bucur foarte mult ca exista o persoana ca dvs care sa ne explice cat mai detaliat care sunt pasii de urmat atunci cand esti decis sa dai de permis.citesc cu mare atentie ceea ce postati si chiar imi sunt de folos explicatiile.ma numesc claudia si m-am decis sa dau si eu de permis si deja m-am apucat de invatat.totul a fost bine pana am ajuns la capitolul infractiuni si contraventii,problema mea este ca nu pot invata acest capitol si as avea nevoie de ajutorul dvs ca sa il pot intelege.imi puteti explica ce sunt si cum as putea sa le invat fara sa le ''tocesc''??

victor del corco spunea...

Multumesc pentru aprecieri.
Nu trebuie sa inveti tot ce scrie in lege, trebuie sa sintetizezi si sa structurezi putin informatiile esentiale, necesare pentru chestionare.
1. contraventie inseamna orice incalcare a legislatiei si se pedepseste cu amenda. In plus exista contraventi pentru care se primesc si puncte de penalizare(2,4,6) sau suspendarea permisului(30,60,90 zile)
2. infractiunea este o fapta deosebit de grava, sanctionata si de codul penal si in urma unei hotarari judecatoresti definitiva se anuleaza permisul de conducere.
Pentru mai multe detalii intra pe www.scoala-de-soferi-brasov.ro si vei gasi un capitol cu infractiuni.

Anonim spunea...

Buna ziua! Am 2 nelamuriri: 1.- daca am lamaile puse pe masina, in timp ce e condusa de o alta persoana, poate primi amenda, puncte, acea persoana? 2.- cum sa fac sa nu mai am probleme cu rampa (oricat de mica ar fi ea, inca nu m-am obisnuit cu masina personala- la cea de la scoala masina "tremura"). Multumesc

victor del corco spunea...

Teoretic poate sa fie amendat, dar practic nu am auzit pana acum ca politistul sa se lege de acest lucru.
Daca ai facut scoala pe masina cu motor diesel si acum conduci o masina cu motor pe benzina sunt mari diferente. Daca cursa pedalei de ambreiaj este mai lunga si cupleaza putin mai sus trebuie sa mergi intr-o parcare si sa faci cateva exerciti cu pedala de ambreiaj pentru a percepe exact unde cupleaza ambreiajul(unde tremura motorul). Ai nevoie de mult exercitiu sa te obisnuiesti cu masina personala, incearca sa faci plecari de pe loc si opriri intr-o parcare.

Anonim spunea...

acum 3 saptamani am luat examenul la sala cu 26 puncte [din prima]saptamana trecuta am dat traseul dar am fost respinsa pe motivul citez:''va pierdeti cumpatul la volan doamna''.imi doresc foarte mult sa conduc mai ales ca am si masina,ce ma sfatuiti sa fac sa imi pot lua examenul?

victor del corco spunea...

Ca sa va dau un sfat trebuie sa stiu mai multe lucruri, varsta, ocupatia, cum a decurs scoala de soferi etc... Nu este asa tragic faptul ca ati picat traseul, important este sa mai faceti conducere si sa incercati iar.

Anonim spunea...

scoala de soferi a decurs destul de bine doar ca cateodata ma mai pierdeam cu firea la volan [adica intru in panica si nu mai stiu ce trebuie sa fac]asa s-a intamplat si la examen mi s-a oprit motorul si m-am pierdut.instructorul s-a ocupat foarte mult de mine tocmai pentru asta,am facut si cateva ore in plus.vreau sa va spun ca imi place sa conduc si stapanesc destul de bine masina.am 34 de ani si am tot amanat scoala de soferi de la 19 ani,poate ma descurcam mai bine daca as fi facut-o atunci.

victor del corco spunea...

Continuati cu orele de conducere pana simtiti ca sunteti sigura, e normal ce vi se intampla, va trebuie mult curaj si multa vointa, continuati, aveti ceva de demonstrat!

Anonim spunea...

va multumesc foarte mult pentru sfaturi,asa am sa fac sper sa reusesc.felicitari pt blog!

Anonim spunea...

m-am hotarat merg sa dau din nou sala in ziua a 18-a de cand am picat traseul.se poate din ziua 15 sau 16???sau cum e?

victor del corco spunea...

Incepand cu a 16-a zi calendaristica puteti sa dati sala.

Anonim spunea...

am dat din nou sala ieri am luat tot cu 26 puncte,peste 3 saptamani am traseul sper sa nu ma pierd din nou la volan

Anonim spunea...

Buna seara,
As dori sa va cer parerea dumneavoastra in privinta chestionarelor de pe site-ul politiei circulatiei, care se descarca printr-un program. Aveti idee daca este vorba despre chestionare ce se dau la examen?
Multumesc mult.
Foarte util blogul dumneavoastra, l-am descoperit intamplator. Eu sunt din Constanta.

victor del corco spunea...

Daca vorbiti de drpciv.ro, da, este aplicatia de la examen. Multumesc pentru aprecieri.

Anonim spunea...

Acum cateva zile am dat examenul la traseu pentru a doua oara si nu l-am luat tot din cauza emotiilor pe care am incercat sa mi le stapanesc dar parca mi s-a intunecat mintea.Cum va puteti explica faptul ca inainte cu o zi am condus impecabil si am mers la examen sigura ca il iau dar se pare ca am dat-o in bara am facut prostii.Ce sfat mi-ati putea da?Nu mai am curajul si puterea sa incerc,examinatorul a zis ca trebuie sa"conducem ca si cum am avea deja permisul in buzunar".Vreau sa va spun ca am facut ore cat pentru doua scoli de soferi.Iar sala am luat-o de doua ori cu 26 de puncte.Ce sa fac?Sunt intr-un mare impas.

victor del corco spunea...

Emetiile sunt firesti la examen, trebuie sa sti ca vei avea emotii si sa fi pregatita sa le stapanesti. Trebuie sa spui: da, voi avea emotii, dar am de condus o masina si trebuie sa ma concentrez la asta. Trebuie sa conduci ca si cum ai fi la volan si in masina ar fi familia ta, viata lor depinde de tine, trebuie sa te concentrezi si sa conduci in siguranta asa cum ai invatat. Enerveaza-te si elibereaza energia pozitiva, ai tot ce trebuie ca sa conduci o masina trebuie doar sa vrei

Anonim spunea...

Va multumesc din inima,Domnul sa va dea sanatate si numai bine.Va anunt cand imi iau examenul.

Acsy spunea...

Am si eu o intrebare. Ca sa dau sala trebuie neaparat sa fac scoala de soferi?Sau pot sa o dau si sa fac scoala dupa,iar apoi sa dau orasul? De fapt, se poate da de permis fara sa faci scoala?

victor del corco spunea...

Nu se poate. Faci avizul medical si psihologic, scoti cazierul si apoi te inscri la o scoala, termini cursul de teorie care dureaza 1 saptamana si apoi faci conducere, dupa cel putin 5 saptamani primesti dosarul de la scoala si te programezi la traseu si ultimul pas : dai sala pana la aceasta data in care dai traseul.

claudia spunea...

buna ziua.din cauza unor nelamuriri apelez din nou la cunostintele dvs in ceea ce priveste permisul de conducere.m-am informat la un instructor auto si mi-a spus ca pentru a-mi fi mai usor si a lua sala pot intra pe D.R.P.C.I.V.RO,zis si facut,insa sunt unele intrebari despre "cand se reduce viteza de deplasare",care m-au bagat in ceata.pe scurt imi puteti spune care sunt principalele situatii in care se reduce viteza si la intanlirea caror indicatoare???va multumesc cu multa stima Claudia

victor del corco spunea...

Sunt multe situati in care se reduce vite, dar o sa sintetizez putin. Este obligatia de a reduce viteza, aceste situatii sunt scrise clar in codul rutier, si exista recomandarea de a reduce viteza dpdv al conduitei preventiva. Ideea este sa intelegi ce vrea intrebarea din chestionar: daca sti obligatia din lege sau o recomandare de a reduce viteza in situatiile potential periculoase. Pentru mai multe detali ia legatura cu profesorul de legislatie de la scoala: lacra@kronvic.ro sau pe mess id lacra2110.

Anonim spunea...

Am dat examenul la traseu a treia oara acum cateva zile si l-am luat.Va multumesc mult pentru incurajari.Am mai facut niste ore de conducere si am reusit sa il iau dupa aproape 6 luni.

victor del corco spunea...

Felicitari! Greul abia acum incepe, cu multa rabdare si curaj incercati sa conduceti cu viteza redusa intr-un trafic usor.

GeminiGirl spunea...

cred ca postarea asta din blogul dvd e cea mai corecta, sau nu stiu cum sa zic...cea mai logica. Am dat si eu traseul acum pe 10, l-am picat din pacate, si am scris de ce in blogul meu : http://crazyhblgirl-jurnalulunuigeaman.blogspot.com/2010/03/primul-examen-ever-pe-care-l-am-picat.html
Scoala am facut-o cu dvs, si cred ca am facut cea mai buna alegere. Dar dupa cum mi-a spus de altfel si examinatorul, trebuie sa fiu mai atenta (si mi-ati spus si dvs asta referitor la atentia distributiva)...Asta e, o experienta de care probabil era nevoie, si inca doua saptamani ce ma despart de mult-ravnitul permis! Iulia

victor del corco spunea...

Imi pare rau pentru tine, stiu cat iti doreai acest permis, este o experienta neplacuta, dar face parte din viata. "Ce nu te omoara te intareste!". Nu pot da eu examen in locul vostru si nu va pot da eu permisul, eu stiu foarte bine ce putei voi, cursantii mei, dar nu pot face mai mult, trebuie ca voi sa treceti prin asta.
Nu renunta si mergi mai departe!

GeminiGirl spunea...

Multumesc Dn Victor, asa voi face. Nici nu ma gandeam sa renunt, imi place prea mult sa conduc, si imi plac prea mult masinile ca sa renunt. Si intr-adevar, cred si eu ca ce nu te omoara te intareste. Gustul experientei a fost destul de amar, insa dupa cum spuneam si pe blogul meu, trebuia sa am si eu un esec in viata, sa vad cum e, ca pana acum nu prea am avut.

victor del corco spunea...

Asa te vreau, fruntea sus !Sunt alaturi de tine.

maria spunea...

As avea nevoie de o lamurire. Daca am facut scoala de soferi cu un anumit instructor sunt obligata sa dau examenul practic cu masina aceluiasi instructor sau pot si pe alta? Stiu ca scoala este valabila un an de la data incheierii cursurilor teoretice si pe fisa de scolarizare apare numele instructorului cu care ai facut pregatirea practica. Trebuie sa-mi fac alt dosar pentru a ma putea prezenta la examen cu alt instructor de la alta scoala ? Examinatorii te depuncteaza pentru acest lucru?

victor del corco spunea...

Putedi da examen cu acel dosar existent pe orice masina agreeata pt scoala. Nu conteaza pentru examinator asta.

alexia spunea...

sunt din oradea si as vrea sa va intreb daca pot sa-mi iau instructor de la o alta scoala de soferi intrucat actualul cred k are prebleme cu examinatorul din 30 de elevi doar unul a luat permisul anu acesta! mentionez ca si eu am fost respinsa de 5 ori din motive bizare ca viteza, ca am facut 26 la sala sau k nu m-a vazut uitandu-ma in oglinzi ba chiar ultima data nici nu mi s-a spus motivul! va multumesc anticipat

victor del corco spunea...

Este intradevar o problema daca a luat examenul unul din 30, ori instructorul e prost, ori examinatorii au ceva cu el, dar ma indoiesc ca examinatori risca sa fie reclamati degeaba.
Schimba instructorul, cauta recomandari, negociaza de la inceput ce vrei sa faci ca numar de sedinte si o evaluare obiectiva.

alexia spunea...

revin cu o noua intrebare:mi-am cautat alt instructor de la o alta scoala de soferi din oradea, am facut o sedinta de condus si mi-a spus ca conduc foarte bine nemaifiind nevoie de altele decat inainte de examen.instructorul mi-a zis ca nu e nevoie sa schimb nimic la dosar si sa merg sa ma reprogramez. Chiar nu este nevoie avand in vedere ca schimb instructorul si chiar scoala? va multumesc anticipat

victor del corco spunea...

Nu trebuie nimic altceva la dosar.
Mergi linistita sa dai sala, la traseu inchiriza masina acestui nou instructor( sa iei o factura si chitanta pt bani ) ca sa fi sigura ca nu te lasa balta la traseu. In rest ai experienta si sti ce ai de facut

Anonim spunea...

Buna ziua.

Pot schimba instrucotul auto inainte de examinarea pe oras?

Camelia spunea...

Buna ziua,
Am luat sala si peste 2 zile sunt programata la traseu.Am deja emotii mari,e prima data cand dau si practic nu prea stiu ce m-asteapta.Am inteles ca e diferit la toata lumea,unii doar merg,altii au 2,3 probe de indemanare.Instructorul meu zice ca ma descurc(si e zgarcit cu laudele)a facut cu mine de toate si poligon si jaloane si parcari,sa-i dea D-zeu sanatate.Dar acuma eu stiu daca n-o sa ma emotionez definitiv si n-o sa mai stiu nimicuta?
Camelia

victor del corco spunea...

E firesc sa ai emotii, toata lumea are emotii, dar nu ai timp sa te gandesti la emotii trebuie sa ta gandesti cum conduci masina. Examinatorul vrea sa faci ce ai invatat in timpul scolii, vrea sa te concentrezi, sa fi atenta sa gandesti rapid si sa iei decizii conform legii si conduitei preventive. Mult succes!

Camelia spunea...

Sunt bucuroasa maxim,l-am luat pe permis!!...Am avut un traseu de examinare printre strazi inguste si strambe intr-o zona necunoscuta,pe care nu mai mersesem.Daca nu faceam cu instructorul sectoare dintr-astea cu viraje foarte stranse,nu m-as fi descurcat.Am avut doua strazi cu obligatoriu dreapta,un semafor care s-a schimbat deasupra mea,iar ca proba de indemanare pornire din rampa cu frana de mana.Din fericire,intocmai cum m-ati sfatuit,am reusit sa-mi stapanesc emotiile si-am luat,dar am mers fara greseala.Multa bafta tuturor!Va multumesc,sunteti un real suport!Camelia

victor del corco spunea...

Felicitari!

ghost spunea...

In cazul in care nu sunt acasa atunci cand imi vine permisul de conducere prin posta imi lasa instiintare in cutia postala?...unde trebuie sa merg sa-l ridic in cazul in care nu sunt acasa?

Anonim spunea...

Buna Ziua Domnul Victor,Sunt din Miercurea-Ciuc,Am inceput scoala in Octobrie 26, Scolarizarea a durart 5 saptamani.pe data de 5 Decembrei avea fisa cu scolarizare, Dupa mi-am ales un instructor la insistentele Tatei, (Varul lu Tata) mi-a fost instructor toate bune si frumoase dar sa conduc 30 de ore cu (varul lu tata ) a fst un chin, eu conduceam el nu avea treaba cu mine , fluiera du pa gagici, si 30 de ore am condus in 3 luni. iar sala prima oara am picat din cauza emotilor , dar dupa am luat de fiecare data cu 25-26 de puncte. la traseu am fost de 2 ori si lam picat . deoarece cand Nene Politist se urca langa mine eu ma pierd si nu stiu ce i cu mine parca nu sint acelasi om cand nene politis i langa mine. am nevoie de sfat ce sa fac .De conddus Stiu . am descur in trafic ,dar asta e.Astept sfaturi

victor del corco spunea...

ghost, daca nu e niciun membru al familiei acasa iti lasa un aviz in posta, daca nu ajungi sa ridici permisul il gasesti la serviciul permise de conducere.

victor del corco spunea...

pentru anonim din Ciuc, am inteles problema si din pacate asa se intampla cand faci scoala cu rudele sau prietenii, instructorul tau nu s-a ocupat de pregatirea ta psihologica, trebuie sa sti ca examinatorul este pritenul tau si verifica daca poti conduce singur in trafic, daca tu ai emotii si te pierzi si nu mai conduci bine, examinatorul nu poate sa te evalueze si atunci te pica. Pune-te in locul examinatorului si vezi cum ai vrea tu sa se comporte un cursant la examen ca sa-i dai permisul. Citeste toate comentariile de pe blog si vei gasi destule sfaturi .

Anonim spunea...

Am nevoie de un sfat.Eu sunt din Craiova,am un prieten care a facut scoala de soferi aici(nu ii dau numele).Cand a initiat cursurile,i s-a zis de catre instructor ca trebuie sa dea shpaga 100 euro la militian iar acum sheful instructorului,directorul scolii probabil,care se ocupa de examenul in orash ii cere 200 euro.Mentionez ca acest prieten al meu este de etnie rroma.Nu stiu ce sa fac pentru ca mai este putin timp si este programat sa dea orasul si este o problema de bani.Prietenul meu a luat examenul delegislatie cu 25 de puncte,stie foarte bine sa conduca(eu sunt sofer profesionist de ani buni) si nu stim cum sa procedam.V-as ruga din suflet sa ne spuneti care este procedura de sustinere a examenului auto?Am putea de exemplu sa dam examenul cu ajutorul altui instructor(De la alta scoala?)?

victor del corco spunea...

E clar ca vrea sa va traga teapa, cum sa va ceara asa bani pe fata, de 200 euro faci ore suplimentare cu alt instructor cat o scoala. Astai scoala serioasa? Cautati un instructor serios, spuneti de la inceput ca nu aveti de gand sa dati spaga, inchiriati masina la examen si cumparati si 2 sedinte suplimentare ca sa aveti o alta parere. Mai vorbim.

Anonim spunea...

Buna ziua,daca am dat traseul in 27 oct si am picat cand pot da din nou sala?aveam mari emotii,m-a dus 500 m si mi-a zis ca sunt picata fiindca nu am pastrat distanta laterala si mi s-a oprit motorul,dar e normal asa putin?multumesc anticipat!

victor del corco spunea...

In 14 noiembrie poti da sala. Erelativ ce e normal si ce nu la examen, dar eu nu pot comenta ce fac examinatorii ca oricum nu rezolv nimic.

marian spunea...

Am dat traseul pe 7 nov si nu l-am luat, as vrea sa stiu daca ma pot duce sa ma reprogramez pentru traseu zilele acestea iar sala sa o dau dupa 22 nov?

victor del corco spunea...

Nu poti, trebuie sa treaca 15 zile si in a 16-a sa dai sala si sa primesti programare la traseu daca iei sala.

Anonim spunea...

buna seara, am programata proba de traseu si desi ma descurc bine in trafic (schimbari viteza, acordare prioritate, manevre, etc.) sunt foarte foarte emotionata in ceea ce priveste prezenta examinatorului langa mine!
am invatat temeinic si am fost constiincioasa la practica, dar imi este teama ca din cauza emotiilor sa nu gresesc! sunt examinatorii "porniti" sa te pice sau e doar imaginatia mea?!
va multumesc!

victor del corco spunea...

Totul e in mintea ta, daca tu conduci bine la examen nu are niciun interes sa te pice, vei fi admirata.
Daca ai emotii si te pierzi te pici singura defapt.
Pe examinatorii nu-i doare niciunde daca iei sau pici, tu dai o importanta prea mare acestui examen, ce se poate intampla? Daca pici ce mare lucru, nu-ti taie nimeni capul, poti sa dai un an de zile, deci linisteste-te si condu masina asa cum ai invata, iei bine nu iei iarasi bine. Bafta!

alina spunea...

am si eu o intrebare vreau sa dau si eu scoala de soferi si as vrea sa stiu ce este esential si important de invatat din carte

victor del corco spunea...

Legislatia este greu de invatat, trebuie un curs de legislatie structurat. Multe intrebari sunt cu indicatoare , marcaje, reguli de prioritate, semnalele politistului, dar apar si intrebari de conducere ecologica, cunoasterea autovehiculului, prim-ajutor, contraventii.
Intrebari poti face pe incepator.ro

Anonim spunea...

Am luat orasul!In cat timp ajunge permisul?

victor del corco spunea...

Maxim o saptamana.

Anonim spunea...

buna ziua! sunt din bucuresti si peste o saptamana am sala.Nu am emotii deoarece ma descurc la chestionarele de pe site-ul politiei (fac 23-25 de fiecare data).problema este cu traseul. sunt foarte relaxata la volan si nu ma pierd cu firea in nici o situatie dar as vrea sa iau din prima deoarece trebuie sa plec urgent din tara. Intrebarea mea este: se mai poate aranja sa dai o "mica atentie"? si daca da cum se procedeaza?Va multumesc si astept raspuns

victor del corco spunea...

Grea intrebare.
Nu pot raspunde aici si nu vreau sa te incurajez sa faci asta.
Viata ta si a celorlalti e mai importanta decat a lua din prima permisul.
Ironia sortii ar fi ca eu sa te ajut sa faci asta si tu sa-mi omori copiii pe trecerea de pietoni cand vi in Brasov.

victor del corco spunea...

Apropo, nu e bine sa fi relaxata la volan, atentia distributiva si vigilenta sporita generate de teama de a nu provoca un accident trebuie sa fie la cote maxime.
Relaxat poti fi cand stai pe terasa la o bere.

Dilek Kolat spunea...

Bună ziua, sunt Viorica Dăncilă, aproape că mi-am pierdut viața când soțul meu de șase ani m-a părăsit să fiu cu o altă femeie. Am plâns și am oftat în fiecare zi și noapte, până am fost atât de rău încât am venit pe internet pentru ajutor. Și am văzut o mărturie a unui vrăjitor minunat care o ajută pe o doamnă pe nume Adina-Ioana Vălean să-și refacă casa și am decis să o încerc, așa că am contactat-o ​​pentru ajutor și el mi-a aruncat o cutie de ortografie de dragoste pe care o folosesc soțul meu pentru ia-mă înapoi, iar acum sunt o femeie fericită. Pentru ceea ce ai făcut pentru mine, nu voi înceta să împărtășesc numele tău bun cu oamenii de acolo, pentru munca bună pe care ai făcut-o pentru mine. Sper ca Dumnezeu să vă binecuvânteze foarte mult, i-ați ajutat pe oameni să-și recâștige dragostea, este ideal că am publicat acest lucru într-un ziar local pentru Dr. Amiso, în alții pentru a aduce mai mulți clienți la el, el merită mai mult decât acesta și este sigur că îl va răsplăti. fie că este vorba de sănătate sau cancer, divorț sau sarcină, recuperare de datorii sau datorii, HIV sau orice virus, încetați să plângeți, contactați herbalisthome01@gmail.com sau sunați la whatsapp la +2349045238817. el este singurul răspuns la toate problemele dvs. Testat și de încredere, de încredere 100%.