luni, 24 mai 2010

Inconstienta face victime

Taxiul a intors pe linie continua si nu a observat doi motociclisti.

Incepatorii trebuie sa constientizeze pericolul , ochiul este obisnuit sa observe forma mari si sa ignore un profil de motocicleta care se apropie cu viteza foarte mare, iar daca nu are farul aprins este imposibil sa apreciezi viteza si distanta. Asigurarea trebuie sa fie temeinica si continua pentru observarea acestor pericole.

Accident- tamponare din spate

La volanul autovehiculului Audi era o doamna care nu a fost atenta la faptul ca Ford-ul era oprit pentru virajul stanga. Iata ce inseamna o clipa de neatentie.

In timpul orelor de conducere formez cursantilor deprinderea de a privi in fata cat mai departe si a observa lampile STOP precum si semnalizatoarele masinilor din fata.

marți, 18 mai 2010

Scoala de soferi-examenul teoretic

Recomandari pentru cei care au terminat scoala de soferi si urmeaza sa dea examenul pe calculator, in primul rand pentru reusita este necesara prezenta la orele de legislatie rutiera efectuate in cadrul scolii de soferi,iar aceste ore sa fie efectuate de un profesor de legislatie care sa explice legea sintetizata si pe intelesul tuturor si apoi sa explice capcanele din chestionare. Dupa orele de legislatie trebuie citita legea (OUG 195 si Regulamentul ) apoi incepeti chestinarele( recomandare http://www.incepator.ro/ ) , trebuie sa faceti cel putin 24 din 26 ca sa puteti da examenul. Cand mergeti la examen sa fiti odihniti si sa nu va grabiti cu raspunsurile, cititi intrebarea de 2-3 ori apoi cititi raspunsurile de 2-3 ori, daca nu sunteti sigur pe raspuns 100 % apasati butonul "raspund mai tarziu" . Rezolvati intrebarile usoare la care sunteti siguri, nu incercati sa terminati examenul mai repede de 20 minute. Daca nu sunteti siguri la o intrebare treceti peste ea lasand creierul sa gandeasca in subconstient.

Scoala de soferi-examenul practic

Cateva recomandari pentru cei care au terminat scoala de soferi , au fost admisi la sala si urmeaza sa dea traseul. Cu o zi inainte de examen trebuie sa va odihniti, seara plimbare in aer liber si relaxare(sotia mea recomanda cursantelor ei sa faca sex inainte de examen pentru relaxarea sistemului nervos), nu recomand sedinte de conducere inainte de examen sau in ziua examenului, majoritatea vor avea senzatia ca nu mai stiu sa conduca si se vor demoraliza, "nu se ingrasa porcul in ajun" este o vorba romaneasca, scoala de soferi dureaza cam o luna si jumatate sau doua, timp in care trebuie formate reflexele necesare conducerii. Nu va limitati la 15 sedinte de conducere cat sunt prevazute de lege, este un minim necesar, dar nu suficient pentru a fi stapani pe comenzile masinii si a lua decizii rapide in trafic. Priviti scoala de soferi ca pe o investitie atat pentru sanatatea voastra cat si financiar, daca deveniti conducatori auto foarte buni inca din timpul scolii de soferi nu veti fi nevoiti sa platiti asigurari mari la masina sau nu veti pune in pericol viata voastra si a celorlalti. Timpul pierdut si stresul in urma unor accidente sunt foarte mari.
Mergeti dimineata la examen pregatiti sa dureze pana dupa amiaza, mancati ceva dimineata si luati niste sandwich- uri la voi, inclusiv apa. Nu consumati multa cafea sau bauturi energizante, o sa va tremure mainile si picioarele. Trebuie sa fiti siguri ca v-ati pregatit foarte bine sa luati examenul si ca puteti conduce masina daca luati permisul, astfel daca voi sunteti convinsi de asta si examinatorul va fi convins, daca voi nu sunteti sigur examinatorul simte asta.